Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] v1.3: mca_common_sm_mmap_init error
From: Mostyn Lewis (Mostyn.Lewis_at_[hidden])
Date: 2009-01-27 21:00:31


Sort of ditto but with SVN release at 20123 (and earlier):

e.g.

[r2250_46:30018] mca_common_sm_mmap_init: open /tmp/45139.1.all.q/openmpi-sessions-mostyn_at_r2250_46_0/25682/1/shared_mem_pool.r2250_46
  failed with errno=2
[r2250_63:05292] mca_common_sm_mmap_init: open /tmp/45139.1.all.q/openmpi-sessions-mostyn_at_r2250_63_0/25682/1/shared_mem_pool.r2250_63
  failed with errno=2
[r2250_57:17527] mca_common_sm_mmap_init: open /tmp/45139.1.all.q/openmpi-sessions-mostyn_at_r2250_57_0/25682/1/shared_mem_pool.r2250_57
  failed with errno=2
[r2250_68:13553] mca_common_sm_mmap_init: open /tmp/45139.1.all.q/openmpi-sessions-mostyn_at_r2250_68_0/25682/1/shared_mem_pool.r2250_68
  failed with errno=2
[r2250_50:06541] mca_common_sm_mmap_init: open /tmp/45139.1.all.q/openmpi-sessions-mostyn_at_r2250_50_0/25682/1/shared_mem_pool.r2250_50
  failed with errno=2
[r2250_49:29237] mca_common_sm_mmap_init: open /tmp/45139.1.all.q/openmpi-sessions-mostyn_at_r2250_49_0/25682/1/shared_mem_pool.r2250_49
  failed with errno=2
[r2250_66:19066] mca_common_sm_mmap_init: open /tmp/45139.1.all.q/openmpi-sessions-mostyn_at_r2250_66_0/25682/1/shared_mem_pool.r2250_66
  failed with errno=2
[r2250_58:24902] mca_common_sm_mmap_init: open /tmp/45139.1.all.q/openmpi-sessions-mostyn_at_r2250_58_0/25682/1/shared_mem_pool.r2250_58
  failed with errno=2
[r2250_69:27426] mca_common_sm_mmap_init: open /tmp/45139.1.all.q/openmpi-sessions-mostyn_at_r2250_69_0/25682/1/shared_mem_pool.r2250_69
  failed with errno=2
[r2250_60:30560] mca_common_sm_mmap_init: open /tmp/45139.1.all.q/openmpi-sessions-mostyn_at_r2250_60_0/25682/1/shared_mem_pool.r2250_60
  failed with errno=2

File not found in sm.

10 of them across 32 nodes (8 cores per node (2 sockets x quad-core))
"Apparently harmless"?

DM

On Tue, 27 Jan 2009, Prentice Bisbal wrote:

> I just installed OpenMPI 1.3 with tight integration for SGE. Version
> 1.2.8 was working just fine for several months in the same arrangement.
>
> Now that I've upgraded to 1.3, I get the following errors in my standard
> error file:
>
> mca_common_sm_mmap_init: open /tmp/968.1.all.q/openmpi-sessions-prent
> ice_at_node09.aurora_0/21400/1/shared_mem_pool.node09.aurora failed with
> errno=2
> [node23.aurora:20601] mca_common_sm_mmap_init: open
> /tmp/968.1.all.q/openmpi-sessions-prent
> ice_at_node23.aurora_0/21400/1/shared_mem_pool.node23.aurora failed with
> errno=2
> [node46.aurora:12118] mca_common_sm_mmap_init: open
> /tmp/968.1.all.q/openmpi-sessions-prent
> ice_at_node46.aurora_0/21400/1/shared_mem_pool.node46.aurora failed with
> errno=2
> [node15.aurora:12421] mca_common_sm_mmap_init: open
> /tmp/968.1.all.q/openmpi-sessions-prent
> ice_at_node15.aurora_0/21400/1/shared_mem_pool.node15.aurora failed with
> errno=2
> [node20.aurora:12534] mca_common_sm_mmap_init: open
> /tmp/968.1.all.q/openmpi-sessions-prent
> ice_at_node20.aurora_0/21400/1/shared_mem_pool.node20.aurora failed with
> errno=2
> [node16.aurora:12573] mca_common_sm_mmap_init: open
> /tmp/968.1.all.q/openmpi-sessions-prent
> ice_at_node16.aurora_0/21400/1/shared_mem_pool.node16.aurora failed with
> errno=2
>
> I've tested 3-4 different times, and the number of hosts that produces
> this error varies, as well as which hosts produce this error. My program
> seems to run fun, but it's just a simple "Hello, World!" program. Any
> ideas? Is this a bug in 1.3?
>
>
> -- Prentice
> --
> Prentice Bisbal
> Linux Software Support Specialist/System Administrator
> School of Natural Sciences
> Institute for Advanced Study
> Princeton, NJ
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>