Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] collective algorithms
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2008-12-06 10:48:54


On Dec 6, 2008, at 10:32 AM, íÁËÓÉÍ þÕÓÏ×ÌÑÎÏ× wrote:

> Hello. Thanks for your response. I'm create a my module and
> component into the coll. But when I execute autogen.sh, it's
> return ../../libtool: line 847: X--tag=CC: command not found
> ../../libtool: line 880: libtool: ignoring unknown tag : command not
> found
> ../../libtool: line 847: X--mode=compile: command not found
> I have a libtool v 1.5.26. Can you get me a some guide about create
> configure.m4.

You might want to upgrade your Libtool; Libtool 2.x has been stable
for quite some time now. See the HACKING file in the top-level Open
MPI directory for how to upgrade your GNU Auto/Libtools.

If upgrading your Auto tools doesn't work, let's move this
conversation to the devel list and send all relevant information
(e.g., your configure.m4, autogen.sh output, etc.), and we'll diagnose
from there.

Good example configure.m4 files can be found throughout the OMPI code
base; do a "find . -name configure.m4" from the top-level dir and
you'll see all of them. A relatively simple one to template from is
ompi/mca/btl/tcp/configure.m4 (it only has one test in it, but you can
see that you're required to define an M4 macro named
MCA_coll_<your_component_name>_CONFIG). Just make sure to s/btl_tcp/
coll_<your component name>/ in your configure.m4. Keep in mind that
per my first mail, you may not need a configure.m4 -- you only need
configure.m4 if you need configure to figure out if your component can
build (e.g., if you need some specific libraries or header files that
aren't generally universally installed on POSIX-like operating
systems, such as support for specific network libraries/hardware like
MX, OpenFabrics, etc.).

-- 
Jeff Squyres
Cisco Systems