Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Bus Error in ompi_free_list_grow
From: Peter Cebull (peter.cebull_at_[hidden])
Date: 2008-11-13 10:44:33


Geraldo,

The previous message you saw was for our Altix ICE system. Since we
started seeing these errors after upgrading to SGI Propack 6, I wonder
if there's a bug somewhere in the Propack software or an incompatibility
between Open MPI and OFED 1.3 (we had no problems under OFED 1.2). A
workaround I stumbled across is to turn off the sm component:

mpirun --mca btl ^sm . . .

That seems to allow our application to run, although I guess at the
expense of losing on-node shared memory support.

Peter

Geraldo Veiga wrote:
> Hi to all,
>
> I am using the same subject of a recent message I found in the list
> archives of this mailing list:
>
> http://www.open-mpi.org/community/lists/users/2008/10/7025.php
>
> There was no follow-up on that one, but will add this similar report
> in case a list member can give us an idea of how to correct it. Or
> whose bug this could be.
>
> My application behaves as expected when I run it in a single host and
> multiple MPI nodes of our SGI Altix ICE 8200 cluster with in
> InfiniBand. When I try the same with multiple hosts, using the PBS
> batch system the program terminates with a segmentation fault:
>
> -------
> [r1i0n9:09192] *** Process received signal ***
> [r1i0n9:09192] Signal: Bus error (7)
> [r1i0n9:09192] Signal code: (2)
> [r1i0n9:09192] Failing at address: 0x2b67ca0c8c20
> [r1i0n9:09192] [ 0] /lib64/libpthread.so.0 [0x2b67bfdb1c00]
> [r1i0n9:09192] [ 1]
> /sw/openmpi_intel/1.2.8/lib/libmpi.so.0(ompi_free_list_grow+0x14a)
> [0x2b67bf499b38]
> [r1i0n9:09192] [ 2]
> /sw/openmpi_intel/1.2.8/lib/openmpi/mca_btl_sm.so(mca_btl_sm_alloc+0x321)
> [0x2b67c3a43e15]
> [r1i0n9:09192] [ 3]
> /sw/openmpi_intel/1.2.8/lib/openmpi/mca_pml_ob1.so(mca_pml_ob1_send_request_start_copy+0x26d)
> [0x2b67c34e9041]
> [r1i0n9:09192] [ 4]
> /sw/openmpi_intel/1.2.8/lib/openmpi/mca_pml_ob1.so(mca_pml_ob1_isend+0x540)
> [0x2b67c34e17ec]
> [r1i0n9:09192] [ 5]
> /sw/openmpi_intel/1.2.8/lib/libmpi.so.0(PMPI_Isend+0x63) [0x2b67bf4dcd1f]
> [r1i0n9:09192] [ 6]
> /sw/openmpi_intel/1.2.8/lib/libmpi_f77.so.0(pmpi_isend+0x8f)
> [0x2b67bf36a03f]
> [r1i0n9:09192] [ 7]
> dsimpletest(dmumps_comm_buffer_mp_dmumps_519_+0x449) [0x53e19b]
> [r1i0n9:09192] [ 8] dsimpletest(dmumps_load_mp_dmumps_512_+0x20b)
> [0x54fda1]
> [r1i0n9:09192] [ 9] dsimpletest(dmumps_251_+0x4995) [0x4d273b]
> [r1i0n9:09192] [10] dsimpletest(dmumps_244_+0x808) [0x484e38]
> [r1i0n9:09192] [11] dsimpletest(dmumps_142_+0x8717) [0x4bf5eb]
> [r1i0n9:09192] [12] dsimpletest(dmumps_+0x1554) [0x43a720]
> [r1i0n9:09192] [13] dsimpletest(MAIN__+0x50b) [0x41e4c3]
> [r1i0n9:09192] [14] dsimpletest(main+0x3c) [0x683d4c]
> [r1i0n9:09192] [15] /lib64/libc.so.6(__libc_start_main+0xf4)
> [0x2b67bfeda184]
> [r1i0n9:09192] [16] dsimpletest(dtrmv_+0xa1) [0x41df29]
> [r1i0n9:09192] *** End of error message ***
> ----
>
> Most of the software infrastructure is provided by the Intel propack.
> Any hints of where to look further into this bug?
>
> Thanks in advance.
>
> --
> Geraldo Veiga <gveiga_at_[hidden] <mailto:gveiga_at_[hidden]>>
> ------------------------------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
Peter Cebull