Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] ompi_info hangs
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2008-11-10 13:44:27


If you're not using OpenFabrics-based networks, try configuring Open
MPI --without-memory-manager and see if that fixes your problems.

On Nov 8, 2008, at 5:31 PM, Robert Kubrick wrote:

> George, I have warning when running under debugger 'Lowest section
> in system-supplied DSO at 0xffffe000 is .hash at ffffe0b4'
> The program hangs in _int_malloc():
>
> (gdb) run
> Starting program: /opt/openmpi-1.2.7/bin/ompi_info
> warning: Lowest section in system-supplied DSO at 0xffffe000
> is .hash at ffffe0b4
> [Thread debugging using libthread_db enabled]
> [New Thread 0xf7b7d6d0 (LWP 16621)]
> 1.2.7
>
> Program received signal SIGINT, Interrupt.
> [Switching to Thread 0xf7b7d6d0 (LWP 16621)]
> 0xf7e5267e in _int_malloc () from /opt/openmpi/lib/libopen-pal.so.0
> (gdb) where
> #0 0xf7e5267e in _int_malloc () from /opt/openmpi/lib/libopen-
> pal.so.0
> #1 0xf7e544e1 in malloc () from /opt/openmpi/lib/libopen-pal.so.0
> #2 0xf7db46c7 in operator new () from /usr/lib/libstdc++.so.6
> #3 0xf7d8e121 in std::string::_Rep::_S_create () from /usr/lib/
> libstdc++.so.6
> #4 0xf7d8ee18 in std::string::_Rep::_M_clone () from /usr/lib/
> libstdc++.so.6
> #5 0xf7d8fac8 in std::string::reserve () from /usr/lib/libstdc++.so.6
> #6 0xf7d8ff6a in std::string::append () from /usr/lib/libstdc++.so.6
> #7 0x08054f30 in ompi_info::out ()
> #8 0x08062a33 in ompi_info::show_ompi_version ()
> #9 0x080533a0 in main ()
>
> On Nov 8, 2008, at 12:33 PM, George Bosilca wrote:
>
>> I think we had a similar problem on the past. It has something to
>> do with the atomics on this architecture.
>>
>> I don't have access to such an architecture. Can you provide us a
>> stack trace when this happens ?
>>
>> Thanks,
>> george.
>>
>> On Nov 8, 2008, at 12:14 PM, Robert Kubrick wrote:
>>
>>> I am having problems building OMPI 1.2.7 on an Intel Xeon quad-
>>> core 64 bits server. The compilation completes but ompi_info hangs
>>> after printing the OMPI version:
>>>
>>> # ompi_info
>>> 1.2.7
>>>
>>> I tried to run a few mpi applications on this same install and
>>> they do work fine. What can cause ompi_info to hang?
>>>
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> users mailing list
>>> users_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
Jeff Squyres
Cisco Systems