Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] OMPI link error with petsc 2.3.3
From: Rolf Vandevaart (Rolf.Vandevaart_at_[hidden])
Date: 2008-10-07 11:24:47


This is strange. We need to look into this a little more. However, you
may be OK as the warning says it is taking the value from libmpi.so
which I believe is the correct one. Does your program run OK?

Rolf

On 10/07/08 10:57, Doug Reeder wrote:
> Yann,
>
> It looks like somehow the libmpi and libmpi_f90 have different values
> for the variable mpi_fortran_status_ignore. It sounds like a configure
> problem. You might check the mpi include files to see if you can see
> where the different values are coming from.
>
> Doug Reeder
> On Oct 7, 2008, at 7:55 AM, Yann JOBIC wrote:
>
>> Hello,
>>
>> I'm using openmpi 1.3r19400 (ClusterTools 8.0), with sun studio 12,
>> and solaris 10u5
>>
>> I've got this error when linking a PETSc code :
>> ld: warning: symbol `mpi_fortran_status_ignore_' has differing sizes:
>> (file /opt/SUNWhpc/HPC8.0/lib/amd64/libmpi.so value=0x8; file
>> /opt/SUNWhpc/HPC8.0/lib/amd64/libmpi_f90.so value=0x14);
>> /opt/SUNWhpc/HPC8.0/lib/amd64/libmpi.so definition taken
>>
>>
>> Isn't it very strange ?
>>
>> Have you got any idea on the way to solve it ?
>>
>> Many thanks,
>>
>> Yann
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
=========================
rolf.vandevaart_at_[hidden]
781-442-3043
=========================