Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] 1.2.2 to 1.2.7 differences.
From: Joe Griffin (joe.griffin_at_[hidden])
Date: 2008-10-01 21:15:09


Hi Jeff,
 
Thanks for the reply. I built 1.2.2 with configure/make/make install.
but I built 1.2.7 with the srpm. Perhaps I will try the tar file.
 
Thanks,
Joe
 

________________________________

From: users-bounces_at_[hidden] on behalf of Jeff Squyres
Sent: Wed 10/1/2008 5:35 PM
To: Open MPI Users
Subject: Re: [OMPI users] 1.2.2 to 1.2.7 differences.

Joe -- AFAIK, we didn't change anything with regards to OPAL_PREFIX in
the 1.2 series. Here's my tests on a 1.2.7 installation:

-----
[17:34] svbu-mpi:/home/jsquyres/openmpi-1.2.7 % head config.log
This file contains any messages produced by compilers while
running configure, to aid debugging if configure makes a mistake.

It was created by Open MPI configure 1.2.7, which was
generated by GNU Autoconf 2.61. Invocation command line was

   $ ./configure --prefix=/tmp/bogus

## --------- ##
## Platform. ##
[17:34] svbu-mpi:/home/jsquyres/openmpi-1.2.7 % /tmp/bogus/bin/mpirun -
np 2 uptime
  17:34:06 up 42 days, 23:36, 4 users, load average: 0.57, 1.22, 0.79
  17:34:06 up 42 days, 23:36, 4 users, load average: 0.57, 1.22, 0.79
[17:34] svbu-mpi:/home/jsquyres/openmpi-1.2.7 % mv /tmp/bogus /tmp/
bogus-foo
[17:34] svbu-mpi:/home/jsquyres/openmpi-1.2.7 % setenv OPAL_PREFIX /
tmp/bogus-foo
[17:34] svbu-mpi:/home/jsquyres/openmpi-1.2.7 % setenv
LD_LIBRARY_PATH /tmp/bogus-foo/lib
[17:34] svbu-mpi:/home/jsquyres/openmpi-1.2.7 % /tmp/bogus-foo/bin/
mpirun -np 2 uptime
  17:34:47 up 42 days, 23:37, 4 users, load average: 0.80, 1.19, 0.80
  17:34:47 up 42 days, 23:37, 4 users, load average: 0.80, 1.19, 0.80
-----

On Sep 30, 2008, at 3:33 PM, Joe Griffin wrote:

> Hello All,
>
> My OpenMPI 1.2.2 version works fine. I think OPAL_PREFIX has
> changed. I install from RPM with --prefix. When I run with 1.2.7 I
> get the error:
>
> [em64t6:23450] [NO-NAME] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file runtime/
> orte_init_stage1.c at line 182
> --------------------------------------------------------------------------
> Sorry! You were supposed to get help about:
> orte_init:startup:internal-failure
> from the file:
> help-orte-runtime
> But I couldn't find any file matching that name. Sorry!
>
>
> I tried just running MPI run
>
> em64t6 <82> setenv LD_LIBRARY_PATH /usr/local/openmpi-1.2.7/lib64/
> em64t6 <83> setenv OPAL_PREFIX /usr/local/openmpi-1.2.7
> em64t6 <84> /usr/local/openmpi-1.2.7/bin/mpirun --help
> --------------------------------------------------------------------------
> Sorry! You were supposed to get help about:
> orterun:usage
> from the file:
> help-orterun.txt
> But I couldn't find any file matching that name. Sorry!
> --------------------------------------------------------------------------
>
>
> The file exists, so I think my OPAL_PREFIX that worked in 1.2.2 does
> not seem
> to work like 1.2.7:
>
> em64t6 <85> ls -l $OPAL_PREFIX/share/openmpi/help-orterun.txt
> -rw-r--r-- 1 root root 5718 Sep 29 07:23 /usr/local/openmpi-1.2.7/
> share/openmpi /help-
> orterun.txt
>
>
> The above works with 1.2.2. I searched the DOC and MAN pages for
> OPAL_PREFIX, but could
> not find anything. Can someone please tell me what has changed?
> I am including opmi_info for completeness:
>
>
> em64t6 <93> /usr/local/openmpi-1.2.7/bin/ompi_info
> Open MPI: 1.2.7
> Open MPI SVN revision: r19401
> Open RTE: 1.2.7
> Open RTE SVN revision: r19401
> OPAL: 1.2.7
> OPAL SVN revision: r19401
> Prefix: /usr/local/openmpi-1.2.7
> Configured architecture: x86_64-redhat-linux-gnu
> Configured by: root
> Configured on: Mon Sep 29 07:15:16 PDT 2008
> Configure host: em64t6
> Built by: root
> Built on: Mon Sep 29 07:23:22 PDT 2008
> Built host: em64t6
> C bindings: yes
> C++ bindings: yes
> Fortran77 bindings: yes (all)
> Fortran90 bindings: no
> Fortran90 bindings size: na
> C compiler: gcc
> C compiler absolute: /usr/bin/gcc
> C++ compiler: g++
> C++ compiler absolute: /usr/bin/g++
> Fortran77 compiler: g77
> Fortran77 compiler abs: /usr/bin/g77
> Fortran90 compiler: none
> Fortran90 compiler abs: none
> C profiling: yes
> C++ profiling: yes
> Fortran77 profiling: yes
> Fortran90 profiling: no
> C++ exceptions: no
> Thread support: posix (mpi: no, progress: no)
> Internal debug support: no
> MPI parameter check: runtime
> Memory profiling support: no
> Memory debugging support: no
> libltdl support: yes
> Heterogeneous support: yes
> mpirun default --prefix: no
> MCA backtrace: execinfo (MCA v1.0, API v1.0, Component
> v1.2.7)
> MCA memory: ptmalloc2 (MCA v1.0, API v1.0, Component
> v1.2.7)
> MCA timer: linux (MCA v1.0, API v1.0, Component v1.2.7)
> MCA installdirs: env (MCA v1.0, API v1.0, Component v1.2.7)
> MCA installdirs: config (MCA v1.0, API v1.0, Component
> v1.2.7)
>
> Can someone please tell me what has changed?
> Regards,
> Joe Griffin
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

--
Jeff Squyres
Cisco Systems
_______________________________________________
users mailing list
users_at_[hidden]
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users