Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI users] Problem with MPI_Send and MPI_Recv
From: Sofia Aparicio Secanellas (saparicio_at_[hidden])
Date: 2008-09-17 10:23:59


Hello Terry,

Thank you very much for your help.

> Sofia,
>
> I took your program and actually ran it successfully on my systems using
> Open MPI r19400. A couple questions:
>
> 1. Have you tried to run the program on a single node?
> mpirun -np 2 --host 10.4.5.123 --prefix /usr/local
> ./PruebaSumaParalela.out
>

Yes. In this case, the program works perfectly.

> 2. Can you try and run the code the following way and is the output
> different?
> mpirun -np 2 --host 10.4.5.123,edu_at_10.4.5.126 --mca mpi_preconnect_all
> 1 --prefix /usr/local ./PruebaSumaParalela.out
>

The program also hangs but the output is different. In both computers I get
the following:

Inicio
Inicio
totalnodes:2
mynode:0
Inicio Recv

> 3. When the program hangs can you attach a debugger to one of the
> processes and print out a stack?
>

I do not know how to do that.

> 4. What version of Open MPI are you using, on what type of machine, using
> which OS?
>

Openmpi-1.2.2 in both computers

In 10.4.5.123 I have:
Ubuntu Linux pichurra 2.6.22-15-generic #1 SMP Tue Jun 10 09:21:34 UTC 2008
i686 GNU/Linux

In edu_at_10.4.5.126 I have:
K-Ubuntu Linux hp1-Linux 2.6.20-16-generic #2 SMP Sun Sep 23 19:50:39 UTC
2007 i686 GNU/Linux

Sofia

----- Original Message -----
From: "Terry Dontje" <Terry.Dontje_at_[hidden]>
To: <users_at_[hidden]>
Sent: Wednesday, September 17, 2008 1:24 PM
Subject: Re: [OMPI users] Problem with MPI_Send and MPI_Recv

> Sofia,
>
> I took your program and actually ran it successfully on my systems using
> Open MPI r19400. A couple questions:
>
> 1. Have you tried to run the program on a single node?
> mpirun -np 2 --host 10.4.5.123 --prefix /usr/local
> ./PruebaSumaParalela.out
>
> 2. Can you try and run the code the following way and is the output
> different?
> mpirun -np 2 --host 10.4.5.123,edu_at_10.4.5.126 --mca mpi_preconnect_all
> 1 --prefix /usr/local ./PruebaSumaParalela.out
>
> 3. When the program hangs can you attach a debugger to one of the
> processes and print out a stack?
>
> 4. What version of Open MPI are you using, on what type of machine, using
> which OS?
>
> --td
>> Date: Tue, 16 Sep 2008 18:15:59 +0200
>> From: "Sofia Aparicio Secanellas" <saparicio_at_[hidden]>
>> Subject: [OMPI users] Problem with MPI_Send and MPI_Recv
>> To: <users_at_[hidden]>
>> Message-ID: <D99B2E131E0640C9A2A4D8A0FD2472A5_at_aparicio1>
>> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>>
>> Hello,
>>
>> I am new using MPI. I want to run a simple program (I enclose the
>> program) in 2 different computers. I have installed MPI in both
>> computers. I have compiled the program using:
>>
>> mpiCC -o PruebaSumaParalela.out PruebaSumaParalela.cpp
>>
>> I have copied the executable PruebaSumaParalela.out to my /home directoy
>> in both computers. Then I run:
>>
>> mpirun -np 2 --host 10.4.5.123,edu_at_10.4.5.126 --prefix /usr/local
>> ./PruebaSumaParalela.out
>> The 10.4.5.123 computer prints:
>>
>> Inicio
>> Inicio
>> totalnodes:2
>> mynode:0
>> Inicio Recv
>> totalnodes:2
>> mynode:1
>> Inicio Send
>> sum:375250
>>
>> The edu_at_10.4.5.126 computer prints:
>>
>> Inicio
>> Inicio
>> totalnodes:2
>> mynode:1
>> Inicio Send
>> sum:375250
>> totalnodes:2
>> mynode:0
>> Inicio Recv
>>
>> But the program does not finish on any computer. It seems that the Send
>> and Recv does not work. Master computer is waiting to receive something
>> that the slave does not send.
>> Do you know what the problem could be ?
>>
>> Thank you very much.
>>
>> Sofia
>>
>> No virus found in this outgoing message
>> Checked by PC Tools AntiVirus (4.0.0.26 - 10.100.007).
>> http://www.pctools.com/free-antivirus/
>> -------------- next part --------------
>> HTML attachment scrubbed and removed
>> -------------- next part --------------
>> An embedded and charset-unspecified text was scrubbed...
>> Name: PruebaSumaParalela.cpp
>> URL:
>> <http://www.open-mpi.org/MailArchives/users/attachments/20080916/d19b7a37/attachment.ksh>
>>
>> ------------------------------
>>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
>
> No virus found in this incoming message
> Checked by PC Tools AntiVirus (4.0.0.26 - 10.100.007).
> http://www.pctools.com/free-antivirus/

No virus found in this outgoing message
Checked by PC Tools AntiVirus (4.0.0.26 - 10.100.007).
http://www.pctools.com/free-antivirus/