Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] problem when mpi_paffinity_alone is set to 1
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2008-08-22 07:39:51


Hi Camille

What OMPI version are you using? We just changed the paffinity module
last night, but did nothing to maffinity. However, it is possible that
the maffinity framework makes some calls into paffinity that need to
adjust.

So version number would help a great deal in this case.

Thanks
Ralph

On Aug 22, 2008, at 5:23 AM, Camille Coti wrote:

> Hello,
>
> I am trying to run applications on a shared-memory machine. For the
> moment I am just trying to run tests on point-to-point
> communications (a trivial token ring) and collective operations
> (from the SkaMPI tests suite).
>
> It runs smoothly if mpi_paffinity_alone is set to 0. For a number of
> processes which is larger than about 10, global communications just
> don't seem possible. Point-to-point communications seem to be OK.
>
> But when I specify --mca mpi_paffinity_alone 1 in my command line,
> I get the following error:
>
> mbind: Invalid argument
>
> I looked into the code of maffinity/libnuma, and found out the error
> comes from
>
> numa_setlocal_memory(segments[i].mbs_start_addr,
> segments[i].mbs_len);
>
> in maffinity_libnuma_module.c.
>
> The machine I am using is a Linux box running a 2.6.5-7 kernel.
>
> Has anyone experienced a similar problem?
>
> Camille
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users