Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Error in mx_init message
From: Rainer Keller (keller_at_[hidden])
Date: 2008-06-18 12:30:55


Dear Henk,
could You please try the reverse and specifically select the pml, that would
adress the openib BTLs, by using:

mpirun -np $NSLOTS --mca pml ob1 $exe

Hope, this helps.

CU,
Rainer

On Mittwoch, 18. Juni 2008, SLIM H.A. wrote:
> Hi George
>
> I just tried that and got a different error message:
>
> ------------------------------------------------------------------------
> --
> No available pml components were found!
>
> This means that there are no components of this type installed on your
> system or all the components reported that they could not be used.
>
> This is a fatal error; your MPI process is likely to abort. Check the
> output of the "ompi_info" command and ensure that components of this
> type are available on your system. You may also wish to check the
> value of the "component_path" MCA parameter and ensure that it has at
> least one directory that contains valid MCA components.
>
> ------------------------------------------------------------------------
> --
> [node258:13595] PML ^cm cannot be selected
> ------------------------------------------------------------------------
> --
>
> These are the lines in my GridEngine script:
>
> setenv OMPI_MCA_btl "openib,self,sm"
> setenv OMPI_MCA_pml "^cm"
> mpirun -np $NSLOTS $exe
>
> The run appears to fail.
>
> Am I doing something wrong here?
>
> Thanks
>
> Henk
>
> > -----Original Message-----
> > From: users-bounces_at_[hidden]
> > [mailto:users-bounces_at_[hidden]] On Behalf Of George Bosilca
> > Sent: 18 June 2008 15:27
> > To: Open MPI Users
> > Subject: Re: [OMPI users] Error in mx_init message
> >
> > This is a different issue. On top of Myrinet, Open MPI support two
> > nodes: cm and the others. Basically, the difference is how
> > the card will be used. If you only specify the btls then Open
> > MPI will try to initialize the CM PML and that's how this
> > error message appears. If you add OMPI_MCA_pml=^cm to your
> > environment, then this warning will go away.
> >
> > george.
> >
> > On Jun 18, 2008, at 4:22 PM, SLIM H.A. wrote:
> > > I have OpenMPI-1.2.5 configured with myrinet and infiniband:
> > >
> > > OMPI_MCA_btl=openib,self,sm
> > >
> > > The job runs with the "error" message
> > >
> > > "Error in mx_init (error MX driver not loaded.)"
> > >
> > > which makes sense in itself as there is no myrinet card on the node.
> > >
> > > Is it correct to assume that the ib interconnect will be
> >
> > used anyway?
> >
> > > I saw an old email with a similar query and a comment that this
> > > message would be removed in a future release, has that happened yet?
> > >
> > > Thanks
> > >
> > > Henk
> > >
> > > _______________________________________________
> > > users mailing list
> > > users_at_[hidden]
> > > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
----------------------------------------------------------------
Dipl.-Inf. Rainer Keller   http://www.hlrs.de/people/keller
 HLRS                          Tel: ++49 (0)711-685 6 5858
 Nobelstrasse 19                  Fax: ++49 (0)711-685 6 5832
 70550 Stuttgart                    email: keller_at_[hidden]     
 Germany                             AIM/Skype:rusraink