Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] Problem with X forwarding
From: Cally K (kalpana0611_at_[hidden])
Date: 2008-05-30 13:24:19


hi, I have some problem running DistributedData.cxx ( it is a VTK file ) , I
need to be able to see the rendering from my computer

I, however have problem running the executable, I loaded both the executabe
into 2 machines

and I am accesing it from my computer( DHCP enabled )

after running the following command - I use OpenMPI

mpirun -hostfile myhostfile -np 2 -bynode ./DistributedData

and I keep getting these errors

ERROR: In
/home/kalpanak/Installation_Files/VTKProject/VTK/Rendering/vtkXOpenGLRenderWindow.cxx,
line 326
vtkXOpenGLRenderWindow (0x8664438): bad X server connection.

ERROR: In
/home/kalpanak/Installation_Files/VTKProject/VTK/Rendering/vtkXOpenGLRenderWindow.cxx,
line 169
vtkXOpenGLRenderWindow (0x8664438): bad X server connection.

[vrc1:27394] *** Process received signal ***
[vrc1:27394] Signal: Segmentation fault (11)
[vrc1:27394] Signal code: Address not mapped (1)
[vrc1:27394] Failing at address: 0x84
[vrc1:27394] [ 0] [0xffffe440]
[vrc1:27394] [ 1]
./DistributedData(_ZN22vtkXOpenGLRenderWindow20GetDesiredVisualInfoEv+0x229)
[0x8227e7d]
[vrc1:27394] [ 2]
./DistributedData(_ZN22vtkXOpenGLRenderWindow16WindowInitializeEv+0x340)
[0x8226812]
[vrc1:27394] [ 3]
./DistributedData(_ZN22vtkXOpenGLRenderWindow10InitializeEv+0x29)
[0x82234f9]
[vrc1:27394] [ 4]
./DistributedData(_ZN22vtkXOpenGLRenderWindow5StartEv+0x29) [0x82235eb]
[vrc1:27394] [ 5]
./DistributedData(_ZN15vtkRenderWindow14DoStereoRenderEv+0x1a) [0x82342ac]
[vrc1:27394] [ 6]
./DistributedData(_ZN15vtkRenderWindow10DoFDRenderEv+0x427) [0x8234757]
[vrc1:27394] [ 7]
./DistributedData(_ZN15vtkRenderWindow10DoAARenderEv+0x5b7) [0x8234d19]
[vrc1:27394] [ 8] ./DistributedData(_ZN15vtkRenderWindow6RenderEv+0x690)
[0x82353b4]
[vrc1:27394] [ 9]
./DistributedData(_ZN22vtkXOpenGLRenderWindow6RenderEv+0x52) [0x82245e2]
[vrc1:27394] [10] ./DistributedData [0x819e355]
[vrc1:27394] [11]
./DistributedData(_ZN16vtkMPIController19SingleMethodExecuteEv+0x1ab)
[0x837a447]
[vrc1:27394] [12] ./DistributedData(main+0x180) [0x819de78]
[vrc1:27394] [13] /lib/libc.so.6(__libc_start_main+0xe0) [0xb79c0fe0]
[vrc1:27394] [14] ./DistributedData [0x819dc21]
[vrc1:27394] *** End of error message ***
mpirun noticed that job rank 0 with PID 27394 on node .... exited on signal
11 (Segmentation fault).

Maybe I am not doing the xforwading properly, but has anyone ever
encountered the same problem, it works fine on one pc, and I read the
mailing list but I just don't know if my prob is similiar to their, I even
tried changing the DISPLAY env

This is what I want to do

my mpirun should run on 2 machines ( A and B ) and I should be able to view
the output ( on my PC ),
are there any specfic commands to use.