Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Open-MPI spawn problem
From: Brock Palen (brockp_at_[hidden])
Date: 2008-05-14 10:09:48


Sounds like you didn't actually compile meep with MPI enabled. Thus
mpirun is launching four copies of the serial version of meep. Note,
i have never ran meep before.

Brock Palen
www.umich.edu/~brockp
Center for Advanced Computing
brockp_at_[hidden]
(734)936-1985

On May 14, 2008, at 7:56 AM, Robert Rehammar wrote:
> Dear Open-MPI users,
>
> I am new to MPI in general and also specifically to open-MPI. I am
> using
> an MPI ready tool (meep) for computations. Now I have installed
> meep-mpi
> compiled with latest version of open-mpi which I downloaded and
> installed locally (there is also a system wide open-mpi version
> available in my system) on a quad-processor PC. Now I have a, probably
> trivial, problem when trying to run meep-mpi with
> /local/bin/mpirun -np 4 /local/bin/meep-mpi
>
> And that is that this command seems to spawn four copies of meep that
> does not collaborate, they run the same thing all of them some how. I
> have searched both the opmi and meep mail archives without finding
> anything about this and would very much appreciate any input
> available!
>
> Best regards,
> Robert Rehammar
>
> --
> Robert Rehammar
> PhD-Student
> Applied Physics, Chalmers University of Technology
> Department of Physics, Göteborg University
> SE-421 96 Göteborg
> Sweden
>
> Tel +46 (0)31 772 3156
> Fax +46 (0)31 416 984
> Cel +46 (0)738 328834
> Web fy.chalmers.se/~e9ravn
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>