Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI users] Openmpi with SGE
From: Pak Lui (Pak.Lui_at_[hidden])
Date: 2008-02-21 11:48:49


I am not quite sure. It seems that your AR (advance reservation)
snapshot3 build is a bit new, and it may be a problem coming from it. I
am not quite familiar with this new SGE feature. I'd ping the gridengine
list to check on that error message coming from execd.

Neeraj Chourasia wrote:
> Hello everyone,
>
> I am facing problem while calling mpirun in a loop when using with
> SGE. My sge version is SGE6.1AR_snapshot3. The script i am submitting
> via sge is
>
> xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
> let i=0
>
> while [ $i -lt 100 ]
> do
> echo
> "############################################################################################"
> echo "Iteration :$i"
> /usr/local/openmpi-1.2.4/bin/mpirun -np $NP -hostfile
> $TMP/machines send
> let "i+=1"
> echo
> "############################################################################################"
> done
> xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
>
> Now above script runs well for 15-20 iteration and then fails with
> following message
>
> -------------------------Error
> Message-------------------------------------------------------------------
> error: executing task of job 3869 failed: execution daemon on host
> "n101" didn't accept task
> [n199:11989] ERROR: A daemon on node n101 failed to start as expected.
> [n199:11989] ERROR: There may be more information available from
> [n199:11989] ERROR: the 'qstat -t' command on the Grid Engine tasks.
> [n199:11989] ERROR: If the problem persists, please restart the
> [n199:11989] ERROR: Grid Engine PE job
> [n199:11989] ERROR: The daemon exited unexpectedly with status 1.
> -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
> When i do ssh to n101, there is no orted and qrsh_starter running. While
> checking its spool file, i came across following message
> -----------------------------------------------Execd spool Error
> Message---------------------------------
> |execd|n101|E|no free queue for job 3869 of user neeraj_at_n199 (localhost
> = n101)
> -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
> What could be the reason for it.
> While checking the mailing list, i come across following link
> http://www.open-mpi.org/community/lists/users/2007/03/2771.php
> but, i dont think its the same problem. Any help is appreciated.
>
> Regards
> Neeraj
>
>
>
>
> Singapore Tour
> <http://adworks.rediff.com/cgi-bin/AdWorks/click.cgi/www.rediff.com/signature-home.htm/1050715198@Middle5/2041799_2034533/2041733/1?PARTNER=3&OAS_QUERY=null>
>
>
> ------------------------------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
- Pak Lui
pak.lui_at_[hidden]