Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Error while make install all
From: Doug Reeder (dlr_at_[hidden])
Date: 2008-02-20 16:12:35


Albert,

You appear to be linking against 64 bit libraries. Did you build
openmpi as 64 bit. I think you need to add -m64 to the CFLAGS and
CXXFLAGS to the configure for openmpi.

Doug Reeder
On Feb 20, 2008, at 12:39 PM, Albert Babinskas wrote:

> Hello,
> i am a beginner user.
> I wanted to run OMPI, i configured, and then when i want to compile
> or make install all.
> It gives me this error :
> Also i am running linux, in school which are connected to a server,
> and it has KDE.
>
> Making install in cxx
> make[3]: Entering directory `/home/acct2/babinsk3/research/
> openmpi-1.2.5/ompi/mpi/cxx'
> /bin/sh ../../../libtool --tag=CXX --mode=link g++ -O3 -DNDEBUG -
> finline-functions -pthread -export-dynamic -o libmpi_cxx.la -
> rpath /home/acct2/babinsk3/research/openmpi-1.2.5/Albert/lib
> mpicxx.lo intercepts.lo comm.lo datatype.lo file.lo win.lo -lnsl -
> lutil -lm
> libtool: link: g++ -shared -nostdlib /usr/lib/../lib64/crti.o /net/
> apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/gcc/x86_64-
> unknown-linux-gnu/3.4.1/crtbeginS.o .libs/mpicxx.o .libs/
> intercepts.o .libs/comm.o .libs/datatype.o .libs/file.o .libs/
> win.o -lnsl -lutil -L/net/apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-
> linux-gnu/lib/gcc/x86_64-unknown-linux-gnu/3.4.1 -L/net/apps/
> packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/gcc/x86_64-unknown-
> linux-gnu/3.4.1/../../../../lib64 -L/net/apps/packages/gcc-3.4.1/
> x86_64-unknown-linux-gnu/lib/gcc/x86_64-unknown-linux-gnu/
> 3.4.1/../../.. -L/lib/../lib64 -L/usr/lib/../lib64 /net/apps/
> packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/../lib64/libstdc+
> +.a -L/local/home/source/linux/2.4/gcc-3.4.1-obj/x86_64-unknown-
> linux-gnu/libstdc++-v3/src -L/local/home/source/linux/2.4/gcc-3.4.1-
> obj/x86_64-unknown-linux-gnu/libstdc++-v3/src/.libs -L/local/home/
> source/linux/2.4/gcc-3.4.1-obj/gcc -lm -lpthread -lc -lgcc /net/
> apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-u!
> nknown-linux-gnu/lib/gcc/x86_64-unknown-linux-gnu/3.4.1/crtendS.o /
> usr/lib/../lib64/crtn.o -pthread -pthread -Wl,-soname -
> Wl,libmpi_cxx.so.0 -o .libs/libmpi_cxx.so.0.0.0
> /usr/bin/ld: /net/apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/
> lib/../lib64/libstdc++.a(ios_init.o): relocation R_X86_64_32
> against `std::ios_base::Init::_S_refcount' can not be used when
> making a shared object; recompile with -fPIC
> /net/apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/../lib64/
> libstdc++.a: could not read symbols: Bad value
> collect2: ld returned 1 exit status
> make[3]: *** [libmpi_cxx.la] Error 1
> make[3]: Leaving directory `/home/acct2/babinsk3/research/
> openmpi-1.2.5/ompi/mpi/cxx'
> make[2]: *** [install-recursive] Error 1
> make[2]: Leaving directory `/home/acct2/babinsk3/research/
> openmpi-1.2.5/ompi/mpi'
> make[1]: *** [install-recursive] Error 1
> make[1]: Leaving directory `/home/acct2/babinsk3/research/
> openmpi-1.2.5/ompi'
> make: *** [install-recursive] Error 1
> [babinsk3_at_snake openmpi-1.2.5]$ libmpi_cxx.la
>
> I am not sure what to do and where to look for fix.
> I tried FAQ's, and users archives but it didnt give me an answer.
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users