Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] Error while make install all
From: Albert Babinskas (babinsk3_at_[hidden])
Date: 2008-02-20 15:39:50


Hello,
i am a beginner user.
I wanted to run OMPI, i configured, and then when i want to compile or make install all.
It gives me this error :
Also i am running linux, in school which are connected to a server, and it has KDE.

Making install in cxx
make[3]: Entering directory `/home/acct2/babinsk3/research/openmpi-1.2.5/ompi/mpi/cxx'
/bin/sh ../../../libtool --tag=CXX --mode=link g++ -O3 -DNDEBUG -finline-functions -pthread -export-dynamic -o libmpi_cxx.la -rpath /home/acct2/babinsk3/research/openmpi-1.2.5/Albert/lib mpicxx.lo intercepts.lo comm.lo datatype.lo file.lo win.lo -lnsl -lutil -lm
libtool: link: g++ -shared -nostdlib /usr/lib/../lib64/crti.o /net/apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/gcc/x86_64-unknown-linux-gnu/3.4.1/crtbeginS.o .libs/mpicxx.o .libs/intercepts.o .libs/comm.o .libs/datatype.o .libs/file.o .libs/win.o -lnsl -lutil -L/net/apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/gcc/x86_64-unknown-linux-gnu/3.4.1 -L/net/apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/gcc/x86_64-unknown-linux-gnu/3.4.1/../../../../lib64 -L/net/apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/gcc/x86_64-unknown-linux-gnu/3.4.1/../../.. -L/lib/../lib64 -L/usr/lib/../lib64 /net/apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/../lib64/libstdc++.a -L/local/home/source/linux/2.4/gcc-3.4.1-obj/x86_64-unknown-linux-gnu/libstdc++-v3/src -L/local/home/source/linux/2.4/gcc-3.4.1-obj/x86_64-unknown-linux-gnu/libstdc++-v3/src/.libs -L/local/home/source/linux/2.4/gcc-3.4.1-obj/gcc -lm -lpthread -lc -lgcc /net/apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/gcc/x86_64-un
known-linux-gnu/3.4.1/crtendS.o /usr/lib/../lib64/crtn.o -pthread -pthread -Wl,-soname -Wl,libmpi_cxx.so.0 -o .libs/libmpi_cxx.so.0.0.0
/usr/bin/ld: /net/apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/../lib64/libstdc++.a(ios_init.o): relocation R_X86_64_32 against `std::ios_base::Init::_S_refcount' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
/net/apps/packages/gcc-3.4.1/x86_64-unknown-linux-gnu/lib/../lib64/libstdc++.a: could not read symbols: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status
make[3]: *** [libmpi_cxx.la] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/acct2/babinsk3/research/openmpi-1.2.5/ompi/mpi/cxx'
make[2]: *** [install-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/acct2/babinsk3/research/openmpi-1.2.5/ompi/mpi'
make[1]: *** [install-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/acct2/babinsk3/research/openmpi-1.2.5/ompi'
make: *** [install-recursive] Error 1
[babinsk3_at_snake openmpi-1.2.5]$ libmpi_cxx.la

I am not sure what to do and where to look for fix.
I tried FAQ's, and users archives but it didnt give me an answer.