Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] shared libraly problem with openmpi-1.2.3 and opensuse10.2
From: Doug Reeder (dlr_at_[hidden])
Date: 2008-02-20 01:48:09


Yoshi,

Is the appropriate verison of libgfortran.so.1 (32 bit or 64 bit in
your LD_LIBRARY_PATH. what is the out put from
ldd ./a.out

The version of libgfortran.so.1 it lists needs to be in your
LD_LIBRARY_PATH

what does file ./a.out say if it is an AMD x86-64 then you should
put /usr/lib64 in your LD_LIBRARY_PATH otherwise put /usr/lib in your
LD_LIBRARY_PATH.

Doug Reeder

On Feb 19, 2008, at 10:00 PM, yoshi.plala wrote:

> Dear sirs
>
> I am a beginer with openmpi-1.2.3 (and opensuse10.2).
> But, I have some experience with mpich-1.2 and FreeBSD5.4.
>
> I am struggling with them to build scalapack, parallel-octave and
> matlab on.
>
> I succeeded in installing intel fortran/c 10.0.026 and
> openMPI-1.2.3, now.
>
> like belows
>
> #mkdir build
> #cd build
> #../configure --prefix=/opt/openmpi/1.2.3 --enable-mpi-threads CC=icc
> CXX=icpc F77=ifort FC=ifort
> #make all
> #make install
>
> test_at_linux-4e1d:~> set |grep LD_
> DYLD_LIBRARY_PATH=/opt/intel/cce/10.0.026/lib:/opt/intel/fce/
> 10.0.026/lib
> LD_LIBRARY_PATH=/opt/openmpi/1.2.3/lib:/opt/intel/cce/10.0.026/lib:/
> opt/intel/fc
> e/10.0.026/lib
> LD_RUN_PATH=/opt/openmpi/1.2.3/lib:/opt/intel/cce/10.0.026/lib:/opt/
> intel/fce/10
> .0.026/lib:/usr/lib64:/usr/lib64/gcc/x86_64-suse-linux/4.1.2
> test_at_linux-4e1d:~>
>
>
> hello_c worked without any trouble.
> test_at_linux-4e1d:~/openmpi-1.2.3/examples> mpirun -np 8 hello_c -
> hostfile
> /opt/o
> penmpi/1.2.3/etc/openmpi-default-hostfile
> Hello, world, I am 7 of 8
> Hello, world, I am 6 of 8
> Hello, world, I am 4 of 8
> Hello, world, I am 3 of 8
> Hello, world, I am 5 of 8
> Hello, world, I am 0 of 8
> Hello, world, I am 2 of 8
> Hello, world, I am 1 of 8
> test_at_linux-4e1d:~/openmpi-1.2.3/examples>
>
> But, my bench mark program doesn't work. Are there any mistake in my
> configuration?.
>
> test_at_linux-4e1d:~/himenoBMT/mpi> ls
> README.txt a.out himenoBMTxpr.f param.h paramset.sh
> test_at_linux-4e1d:~/himenoBMT/mpi> mpirun -np 8 ./a.out -hostfile
> /opt/openmpi/1.
> 2.3/etc/openmpi-default-hostfile
> ./a.out: error while loading shared libraries: libgfortran.so.1:
> cannot open
> sha
> red object file: No such file or directory
> ./a.out: error while loading shared libraries: libgfortran.so.1:
> cannot open
> sha
> red object file: No such file or directory
> ./a.out: error while loading shared libraries: libgfortran.so.1:
> cannot open
> sha
> red object file: No such file or directory
> ./a.out: error while loading shared libraries: libgfortran.so.1:
> cannot open
> sha
> red object file: No such file or directory
> ./a.out: error while loading shared libraries: libgfortran.so.1:
> cannot open
> sha
> red object file: No such file or directory
> ./a.out: error while loading shared libraries: libgfortran.so.1:
> cannot open
> sha
> red object file: No such file or directory
>
> [1]+ Stopped mpirun -np 8 ./a.out -hostfile
> /opt/openmpi/1.2.3/
> etc/openmpi-default-hostfile
> test_at_linux-4e1d:~/himenoBMT/mpi>
>
> linux-4e1d:/home/test/himenoBMT/mpi # find / -name libgfortran.so.1
> -print
> /usr/lib64/libgfortran.so.1
> /usr/lib/libgfortran.so.1
> /usr/local/matlab75/sys/os/glnxa64/libgfortran.so.1
> linux-4e1d:/home/test/himenoBMT/mpi #
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users