Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI users] MPI_Comm_spawn errors
From: Tim Prins (tprins_at_[hidden])
Date: 2008-02-19 08:00:59


Hi Joao,

Unfortunately, spawn is broken on the development trunk right now. We
are working on a major revamp of the runtime system which should fix
these problems, but it is not ready yet.

Sorry about that :(

Tim

Joao Vicente Lima wrote:
> Hi all,
> I'm getting errors with spawn in the situations:
>
> 1) spawn1.c - spawning 2 process on localhost, one by one, the error is:
>
> spawning ...
> [localhost:31390] *** Process received signal ***
> [localhost:31390] Signal: Segmentation fault (11)
> [localhost:31390] Signal code: Address not mapped (1)
> [localhost:31390] Failing at address: 0x98
> [localhost:31390] [ 0] /lib/libpthread.so.0 [0x2b1d38a17ed0]
> [localhost:31390] [ 1]
> /usr/local/mpi/openmpi-svn/lib/libmpi.so.0(ompi_comm_dyn_finalize+0xd2)
> [0x2b1d37667cb2]
> [localhost:31390] [ 2]
> /usr/local/mpi/openmpi-svn/lib/libmpi.so.0(ompi_comm_finalize+0x3b)
> [0x2b1d3766358b]
> [localhost:31390] [ 3]
> /usr/local/mpi/openmpi-svn/lib/libmpi.so.0(ompi_mpi_finalize+0x248)
> [0x2b1d37679598]
> [localhost:31390] [ 4] ./spawn1(main+0xac) [0x400ac4]
> [localhost:31390] [ 5] /lib/libc.so.6(__libc_start_main+0xf4) [0x2b1d38c43b74]
> [localhost:31390] [ 6] ./spawn1 [0x400989]
> [localhost:31390] *** End of error message ***
> --------------------------------------------------------------------------
> mpirun has exited due to process rank 0 with PID 31390 on
> node localhost calling "abort". This will have caused other processes
> in the application to be terminated by signals sent by mpirun
> (as reported here).
> --------------------------------------------------------------------------
>
> With 1 process spawned or with 2 process spawned in one call there is
> no output from child.
>
> 2) spawn2.c - no response, this init is
> MPI_Init_thread (&argc, &argv, MPI_THREAD_MULTIPLE, &required)
>
> the attachments contains the programs, ompi_info and config.log.
>
> Some suggest ?
>
> thanks a lot.
> Joao.
>
>
> ------------------------------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users