Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] error with Vprotocol pessimist
From: Thomas Ropars (tropars_at_[hidden])
Date: 2007-12-19 11:59:51


Hi,

I have the same error message when fault tolerance is activated.
I'm using gcc version 4.1.3, with Ubuntu 7.10 (i686) (kernel
2.6.22-14-generic)

Thomas

Aurelien Bouteiller wrote:
> If you want to use the pessimist message logging you have to use the "-
> mca vprotocol pessimist" flag on your command line. This should work
> despite the bug because if I understand correctly, the issue you
> experience should occur only when fault tolerance is disabled.
> I have troubles to reproduce the particular bug you are experiencing.
> What compiler and what architecture are you using ?
>
> Aurelien
> Le 13 déc. 07 à 07:58, Thomas Ropars a écrit :
>
>
>> I still have the same error after update (r16951).
>>
>> I have the lib/openmpi/mca_pml_v.so file in my builld and the command
>> line I use is: mpirun -np 4 my_application
>>
>> Thomas
>>
>>
>> Aurelien Bouteiller wrote:
>>
>>> I could reproduce and fix the bug. It will be corrected in trunk as
>>> soon as the svn is online again. Thanks for reporting the problem.
>>>
>>> Aurelien
>>>
>>> Le 11 déc. 07 à 15:02, Aurelien Bouteiller a écrit :
>>>
>>>
>>>
>>>> I cannot reproduce the error. Please make sure you have the lib/
>>>> openmpi/mca_pml_v.so file in your build. If you don't, maybe you
>>>> forgot to run autogen.sh at the root of the trunk when you
>>>> removed .ompi_ignore.
>>>>
>>>> If this does not fix the problem, please let me know your command
>>>> line
>>>> options to mpirun.
>>>>
>>>> Aurelien
>>>>
>>>> Le 11 déc. 07 à 14:36, Aurelien Bouteiller a écrit :
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>> Mmm, I'll investigate this today.
>>>>>
>>>>> Aurelien
>>>>> Le 11 déc. 07 à 08:46, Thomas Ropars a écrit :
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>> Hi,
>>>>>>
>>>>>> I've tried to test the message logging component vprotocol
>>>>>> pessimist.
>>>>>> (svn checkout revision 16926)
>>>>>> When I run an mpi application, I get the following error :
>>>>>>
>>>>>> mca: base: component_find: unable to open vprotocol pessimist:
>>>>>> /local/openmpi/lib/openmpi/mca_vprotocol_pessimist.so: undefined
>>>>>> symbol:
>>>>>> pml_v_output (ignored)
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Regards
>>>>>>
>>>>>> Thomas
>>>>>> _______________________________________________
>>>>>> users mailing list
>>>>>> users_at_[hidden]
>>>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> --
>>>>> Dr. Aurelien Bouteiller, Sr. Research Associate
>>>>> Innovative Computing Laboratory - MPI group
>>>>> +1 865 974 6321
>>>>> 1122 Volunteer Boulevard
>>>>> Claxton Education Building Suite 350
>>>>> Knoxville, TN 37996
>>>>>
>>>>>
>>>>> _______________________________________________
>>>>> users mailing list
>>>>> users_at_[hidden]
>>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>>>
>>>>>
>>>> _______________________________________________
>>>> users mailing list
>>>> users_at_[hidden]
>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>>
>>>>
>>> _______________________________________________
>>> users mailing list
>>> users_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>
>>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>