Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Torque and OpenMPI 1.2
From: Ralph H Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2007-12-18 13:59:10


Hate to be a party-pooper, but the answer is "no" in OpenMPI 1.2. We don't
allow the use of a hostfile in a Torque environment in that version.

We have changed this for v1.3, but you'll have to wait for that release.

Sorry
Ralph

On 12/18/07 11:12 AM, "pat.o'bryant_at_[hidden]"
<pat.o'bryant_at_[hidden]> wrote:

> Tim,
> Will OpenMPI 1.2.1 allow the use of a "hostfile"?
> Thanks,
> Pat
>
> J.W. (Pat) O'Bryant,Jr.
> Business Line Infrastructure
> Technical Systems, HPC
> Office: 713-431-7022
>
>
>
>
> Tim Prins
> <tprins_at_open-m
>
> pi.org> To
> Sent by: Open MPI Users <users_at_open-
> mpi.org>
> users-
> bounces@ cc
> open-mpi.org
>
> Subject
> Re: [OMPI users] Torque and
> OpenMPI
> 12/18/07 11:57 1.2
> AM
>
>
> Please respond
> to
> Open MPI Users
> <users_at_open-mp
> i.org>
>
>
>
>
>
>
>
>
> Open MPI v1.2 had some problems with the TM configuration code which was
> fixed
> in v1.2.1. So any version v1.2.1 or later should work fine (and, as you
> indicate, 1.2.4 works fine).
>
> Tim
>
> On Tuesday 18 December 2007 12:48:40 pm pat.o'bryant_at_[hidden]
> wrote:
>> Jeff,
>> Here is the result of the "pbs-config". By the way, I have
> successfully
>> built OpenMPI 1.2.4 on this same system. The "config.log" for OpenMPI
> 1.2.4
>> shows the correct Torque path. That is not surprising since the
> "configure"
>> script for OpenMPI 1.2.4 uses "pbs-config" while the configure
>> script for
>> OpenMPI 1.2 does not.
>>
> ---------------------------------------------------------------------------
>> ----------------------------------------- # pbs-config --libs
>> -L/usr/local/pbs/x86_64/lib -ltorque -Wl,--rpath
>> -Wl,/usr/local/pbs/x86_64/lib
>>
> ---------------------------------------------------------------------------
>> -----------------------------------------
>>
>> Now, to address your concern about the nodes, my users are not
> "adding
>> nodes" to those provided by Torque. They are using a "proper subset"
>> of
> the
>> nodes. Also, I believe I read this comment on the OpenMPI web site
> which
>> seems to imply an oversight as far as the "-hostfile" is concerned.
>>
> ---------------------------------------------------------------------------
>> ----------------------------------------------------------------------------
>
>> ----------------------------------------- Can I specify a hostfile
>> or use
>> the --host option to mpirun when running in a Torque / PBS
>> environment?
>> As of version v1.2.1, no.
>> Open MPI will fail to launch processes properly when a hostfile is
> specifed
>> on the mpirun command line, or if the mpirun [--host] option is used.
>>
>>
>> We're working on correcting the error. A future version of Open MPI
>> will
>> likely launch on the hosts specified either in the hostfile or via the
>> --host option as long as they are a proper subset of the hosts
>> allocated
> to
>> the Torque / PBS Pro job.
>>
> ---------------------------------------------------------------------------
>> ----------------------------------------------------------------------------
>
>> ----------------------------------------- Thanks,
>>
>> J.W. (Pat) O'Bryant,Jr.
>> Business Line Infrastructure
>> Technical Systems, HPC
>> Office: 713-431-7022
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users