Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Torque and OpenMPI 1.2
From: pat.o'bryant_at_[hidden]
Date: 2007-12-18 13:12:38


Tim,
     Will OpenMPI 1.2.1 allow the use of a "hostfile"?
                 Thanks,
                  Pat

J.W. (Pat) O'Bryant,Jr.
Business Line Infrastructure
Technical Systems, HPC
Office: 713-431-7022

                                                                           
             Tim Prins
             <tprins_at_open-m
             pi.org> To
             Sent by: Open MPI Users <users_at_[hidden]>
             users-bounces@ cc
             open-mpi.org
                                                                   Subject
                                      Re: [OMPI users] Torque and OpenMPI
             12/18/07 11:57 1.2
             AM
                                                                           
                                                                           
             Please respond
                   to
             Open MPI Users
             <users_at_open-mp
                 i.org>
                                                                           
                                                                           
                                                                           
                                                                           

Open MPI v1.2 had some problems with the TM configuration code which was
fixed
in v1.2.1. So any version v1.2.1 or later should work fine (and, as you
indicate, 1.2.4 works fine).

Tim

On Tuesday 18 December 2007 12:48:40 pm pat.o'bryant_at_[hidden] wrote:
> Jeff,
> Here is the result of the "pbs-config". By the way, I have
successfully
> built OpenMPI 1.2.4 on this same system. The "config.log" for OpenMPI
1.2.4
> shows the correct Torque path. That is not surprising since the
"configure"
> script for OpenMPI 1.2.4 uses "pbs-config" while the configure script for
> OpenMPI 1.2 does not.
>
---------------------------------------------------------------------------
>----------------------------------------- # pbs-config --libs
> -L/usr/local/pbs/x86_64/lib -ltorque -Wl,--rpath
> -Wl,/usr/local/pbs/x86_64/lib
>
---------------------------------------------------------------------------
>-----------------------------------------
>
> Now, to address your concern about the nodes, my users are not
"adding
> nodes" to those provided by Torque. They are using a "proper subset" of
the
> nodes. Also, I believe I read this comment on the OpenMPI web site
which
> seems to imply an oversight as far as the "-hostfile" is concerned.
>
---------------------------------------------------------------------------
>----------------------------------------------------------------------------

>----------------------------------------- Can I specify a hostfile or use
> the --host option to mpirun when running in a Torque / PBS environment?
> As of version v1.2.1, no.
> Open MPI will fail to launch processes properly when a hostfile is
specifed
> on the mpirun command line, or if the mpirun [--host] option is used.
>
>
> We're working on correcting the error. A future version of Open MPI will
> likely launch on the hosts specified either in the hostfile or via the
> --host option as long as they are a proper subset of the hosts allocated
to
> the Torque / PBS Pro job.
>
---------------------------------------------------------------------------
>----------------------------------------------------------------------------

>----------------------------------------- Thanks,
>
> J.W. (Pat) O'Bryant,Jr.
> Business Line Infrastructure
> Technical Systems, HPC
> Office: 713-431-7022
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

_______________________________________________
users mailing list
users_at_[hidden]
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users