Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Torque and OpenMPI 1.2
From: Reuti (reuti_at_[hidden])
Date: 2007-12-18 11:40:01


Am 18.12.2007 um 17:09 schrieb pat.o'bryant_at_[hidden]:

> We have Torque as an mpi job scheduler. Additionally, I have
> some
> users that want to modify the contents of "-hostfile" when they
> execute

Why do they want to modify the hostfile? They should stay with the
granted machines and slots.

-- Reuti

> "mpirun". To allow the modification of the hostfile, I downloaded
> OpenMPI
> 1.2 and attempted to do a "configure" with the options shown below:
>
> ./configure --prefix /opt/openmpi-1.2 --with-openib=/usr/local/ofed
> --with-tm=/usr/local/pbs CC=icc CXX=icpc F77=ifort FC=ifort
> --with-threads=posix --enable-mpi-threads
>
> The configure fails with the following messages:
> ----------------------------------------------------------------------
> ----
> checking tm.h presence... yes
> checking for tm.h... yes
> looking for library in lib
> checking for tm_finalize in -ltorque... no
> looking for library in lib64
> checking for tm_finalize in -ltorque... no
> configure: error: TM support requested but not found. Aborting
> ----------------------------------------------------------------------
> ----
>
> In looking at the configure script there are typos for "hapy" for
> "happy".
> Correcting those made no difference. The "config.log" lists an "-L"
> parameter that isn't the correct path for Torque. Our release of
> Torque,
> 2.2.0, contains libraries under "/usr/local/pbs/x86_64" not
> "/usr/local/pbs" so the links will fail. I am assuming that the
> "configure"
> script does not figure out the correct path for Torque 2.2.0
> libraries.
>
> Config log messages:
> ----------------------------------------------------------------------
> ----
> configure:78250: result: no
> configure:78274: result: looking for library in lib64
> configure:78276: checking for tm_finalize in -ltorque
> configure:78306: icc -o conftest -O3 -DNDEBUG -finline-functions
> -fno-strict-aliasing -restrict -pthread -I/usr/local/pbs/include
> -L/usr/local/pbs/lib64 conftest.c -ltorque -lnsl -lutil >&5
> ld: cannot find -ltorque
> configure:78312: $? = 1
> configure: failed program was:
> | /* confdefs.h. */
> ----------------------------------------------------------------------
> ----
>
> So is there a "configure" script that works with Torque 2.2 and
> OpenMPI 1.2
> ?
>
> Thanks,
>
> J.W. (Pat) O'Bryant,Jr.
> Business Line Infrastructure
> Technical Systems, HPC
> Office: 713-431-7022
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users