Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: Amit Kumar Saha (amitsaha.in_at_[hidden])
Date: 2007-08-29 02:40:05


On 8/29/07, Gleb Natapov <glebn_at_[hidden]> wrote:
> On Wed, Aug 29, 2007 at 11:42:29AM +0530, Amit Kumar Saha wrote:
> > hello all,
> >
> > I am just trying to get started with OpenMPI (version 1.1) on Linux.
> Vesrion 1.1 is old an no longer supported.
>
> >
> > When I try to run a simple MPI - "Hello World" program, here is what i get:
> >
> > amit_at_ubuntu-desktop-1:~/junk/mpi-codes$ mpirun -np 1 --hostfile
> > mpi-host-file ./a.out
> > libibverbs: Fatal: couldn't read uverbs ABI version.
> > --------------------------------------------------------------------------
> > [0,1,0]: OpenIB on host ubuntu-desktop-1 was unable to find any HCAs.
> > Another transport will be used instead, although this may result in
> > lower performance.
> > --------------------------------------------------------------------------
> > Processor 0 of 1: Hello World!
> >
> > Please explain the statements above.
> Open MPI has Infiniband module compiled but there is no IB device found
> on your host. Try to add "--mca btl ^openib" string to your command
> line.
>
> >
> > Also, when I am trying to launch the above process on 2 processors,
> > instead of one, it gives me:
> >
> > Failed to find or execute the following executable:
> >
> > Host: ubuntu-desktop-2
> > Executable: ./a.out
> >
> > Cannot continue.
> >
> > Does that mean I have to place a copy of the executable on the other
> > node as well? Where should I place the executable?
> >
> Yes. At the same location on each host.

Thank you very much Gleb. It works!

Regards

-- 
Amit Kumar Saha
[URL]:http://amitsaha.in.googlepages.com