Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: Gleb Natapov (glebn_at_[hidden])
Date: 2007-08-29 02:18:05


On Wed, Aug 29, 2007 at 11:42:29AM +0530, Amit Kumar Saha wrote:
> hello all,
>
> I am just trying to get started with OpenMPI (version 1.1) on Linux.
Vesrion 1.1 is old an no longer supported.

>
> When I try to run a simple MPI - "Hello World" program, here is what i get:
>
> amit_at_ubuntu-desktop-1:~/junk/mpi-codes$ mpirun -np 1 --hostfile
> mpi-host-file ./a.out
> libibverbs: Fatal: couldn't read uverbs ABI version.
> --------------------------------------------------------------------------
> [0,1,0]: OpenIB on host ubuntu-desktop-1 was unable to find any HCAs.
> Another transport will be used instead, although this may result in
> lower performance.
> --------------------------------------------------------------------------
> Processor 0 of 1: Hello World!
>
> Please explain the statements above.
Open MPI has Infiniband module compiled but there is no IB device found
on your host. Try to add "--mca btl ^openib" string to your command
line.

>
> Also, when I am trying to launch the above process on 2 processors,
> instead of one, it gives me:
>
> Failed to find or execute the following executable:
>
> Host: ubuntu-desktop-2
> Executable: ./a.out
>
> Cannot continue.
>
> Does that mean I have to place a copy of the executable on the other
> node as well? Where should I place the executable?
>
Yes. At the same location on each host.

--
			Gleb.