Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

From: Adam C Powell IV (hazelsct_at_[hidden])
Date: 2007-07-18 08:59:33


Greetings,

I'm running the Debian package of OpenMPI in a chroot (with /proc
mounted properly), and orte_init is failing as follows:

$ uptime
 12:51:55 up 12 days, 21:30, 0 users, load average: 0.00, 0.00, 0.00
$ orterun -np 1 uptime
[new-host-3:18250] [0,0,0] ORTE_ERROR_LOG: Error in file runtime/orte_init_stage1.c at line 312
--------------------------------------------------------------------------
It looks like orte_init failed for some reason; your parallel process is
likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
fail during orte_init; some of which are due to configuration or
environment problems. This failure appears to be an internal failure;
here's some additional information (which may only be relevant to an
Open MPI developer):

  orte_pls_base_select failed
  --> Returned value -1 instead of ORTE_SUCCESS

--------------------------------------------------------------------------
[new-host-3:18250] [0,0,0] ORTE_ERROR_LOG: Error in file runtime/orte_system_init.c at line 42
[new-host-3:18250] [0,0,0] ORTE_ERROR_LOG: Error in file runtime/orte_init.c at line 52
--------------------------------------------------------------------------
Open RTE was unable to initialize properly. The error occured while
attempting to orte_init(). Returned value -1 instead of ORTE_SUCCESS.
--------------------------------------------------------------------------

Note running with -v produces no more output than this. Running orted
in the background doesn't seem to help.

What could be wrong? Does orterun not run in a chroot environment?
What more can I do to investigate further?

Thanks,
-Adam

-- 
GPG fingerprint: D54D 1AEE B11C CE9B A02B  C5DD 526F 01E8 564E E4B6
Welcome to the best software in the world today cafe!
http://www.take6.com/albums/greatesthits.html