Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: lichanjuan04_at_[hidden]
Date: 2007-06-12 23:58:59


On Wed, 2007-06-13 at 11:47 +0800, lichanjuan04_at_[hidden] wrote:
> hi,all:
> I am a first user of openmpi, I have used mpich before.I found there
> are many differenties between them.So I am confused.
> I build openmpi on a ps3 using default option,that is
> $ ./configure --prefiex=
> $ make all install
> I modify my .bash_profile file and add openmpi lib and
> executable file
> in LD_LIBRARY_PATH and PATH.
> I use NFS file system between server and node, I just install
> openmpi on
> server.
> I check the mailling list and FAQ, knowing default lancher is
> ssh,but I
> sitll add "pls_rsh_agent = ssh" in openmpi-mca-params.conf.
>
> I test the hello_c.c example. when I run:
> $mpiexec -host ps3-2 -n 4 ./hello
> it can run correctly(ps3-2 is hostname of server).I try it on
> each node.
> but when I run:
> $ mpiexec -hostfile host.txt -n 4 ./hello
>
> content of host.txt:
> ps3-1
> ps3-2
>
> there is error message:
>
> bash: orted: command not found
> [ps3-1:25154] [0,0,0] ORTE_ERROR_LOG: Timeout in file
> base/pls_base_orted_cmds.c at line 275
> [ps3-1:25154] [0,0,0] ORTE_ERROR_LOG: Timeout in file
> pls_rsh_module.c
> at line 1164
> [ps3-1:25154] [0,0,0] ORTE_ERROR_LOG: Timeout in file
> errmgr_hnp.c at
> line 90
> [ps3-1:25154] ERROR: A daemon on node ps3-2 failed to start as
> expected.
> [ps3-1:25154] ERROR: There may be more information available
> from
> [ps3-1:25154] ERROR: the remote shell (see above).
> [ps3-1:25154] ERROR: The daemon exited unexpectedly with status
> 127.
> [ps3-1:25154] [0,0,0] ORTE_ERROR_LOG: Timeout in file
> base/pls_base_orted_cmds.c at line 188
> [ps3-1:25154] [0,0,0] ORTE_ERROR_LOG: Timeout in file
> pls_rsh_module.c
> at line 1196
> --------------------------------------------------------------------------
> mpiexec was unable to cleanly terminate the daemons for this
> job.
> Returned value Timeout instead of ORTE_SUCCESS.
>
> --------------------------------------------------------------------------
> I search the same problem in mailing list and FAQ, saying PATH
> and
> LD_LIBRARY_PATH are not setted correctly,but I ensure them in my
> path.
> I use openmpi in first time, so hope anybody help me,thanks a
> lot!
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
sorry, I forget some information. I use openmpi1.2, I try to run the
command on remote host such as ,run command on ps3-1:
        $ mpiexec -host ps3-2 -n 2 ./a.out
there appear same error message.I think there is something wrong with
rsh/ssh,but I don't where to modify or some file I missed.
if someone met same problem,please tell me the solution. I will be
grateful. thanks very much!

                                        Li chanjuan

-- 
Li, Chanjuan                                        Lanzhou University
Distributed & Embedded System Lab              http://dslab.lzu.edu.cn
School of Information Science and Engeneering        lichanjuan04_at_[hidden]
Tianshui South Road 222. Lanzhou 730000                      .P.R.China
Tel:+86-931-8912025                                Fax:+86-931-8912022