Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: George Bosilca (bosilca_at_[hidden])
Date: 2007-05-24 11:44:54


There are 2 problems. First, it look like you're using LAM and not
Open MPI as there are some lam_ missing symbols. Second, please use
mpicxx to link your application as it will add all the missing
libraries.

   george.

On May 24, 2007, at 10:38 AM, Jung, Soon-wook wrote:

> Hello, users?
>
> Currently, I’m trying to compile XOOPIC (2D plasma simulation
> program, MPI parallel operation available) in conjunction with MPI.
>
> I had no problem with XOOPIC compilation in single-machine
> operation mode; however, when MPI mode is turned enabled, it
> generated about four or more page error messages.
>
> Linux cluster that I’m using is supposed is under single-machine
> operation due to some technical problems. (It means that only one
> node is currently working.)
>
>
>
> The error shown below doesn’t appear to originate from XOOPIC, but
> rather from MPI linkage.
>
> (I’ve made a simple mpi-test c program, compiled with mpicc and run
> with mpirun. It just worked fine.)
>
>
>
> * I have MPI version 1.2.7p1
>
> * gcc, g++ version 3.4.6 (both)
>
> * OS: centOS
>
> * Both MPICH & MPICH2 are installed in the machine. (/usr/local/
> mpich, /usr/local/mpich2)
>
>
>
> 1. This is PATH & LD_LIBRARY_PATH
>
> ---------------------------------------------
>
> Echo $PATH
>
> /usr/kerberos/sbin:/usr/local/mpich/bin:/usr/local/mpich2/bin:/usr/
> local/pbs/sbin:/usr/local/pbs/bin:/usr/local/maui/sbin:/usr/local/
> maui/bin:/usr/local/bwatch:/usr/local/hpc/bin:/opt/intel/compiler/
> 9.1/bin:/opt/absoft/bin:/usr/local/ldap/bin:/usr/local/ldap/sbin:/
> usr/kerberos/bin:/usr/local/mpich/bin:/usr/local/mpich2/bin:/usr/
> local/pbs/sbin:/usr/local/pbs/bin:/usr/local/maui/sbin:/usr/local/
> maui/bin:/usr/local/bwatch:/usr/local/hpc/bin:/opt/intel/compiler/
> 9.1/bin:/opt/absoft/bin:/usr/local/ldap/bin:/usr/local/ldap/sbin:/
> usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/ganglia/bin:/
> home/jooilyoon/bin:/usr/local/ganglia/bin:/usr/local/mpich:/usr/
> local/mpich2
>
>
>
> Echo $LD_LIBRARY_PATH
>
> /opt/intel/compiler/9.1/lib:/opt/intel/mkl/8.1.1/lib/em64t::/usr/
> local/mpich/bin:/usr/local/mpich2/bin/:/usr/local/mpich:/usr/local/
> mpich2:/usr/local/mpich/lib:/usr/local/mpich2/lib
>
> ------------------------------------------------
>
>
>
>
>
> 2. Below is a message relevant to MPI during configuration. (It
> seems no problem occurs.)
>
> ------------------------------------------------
>
> checking for mpicxx... /usr/local/mpich/bin/mpicxx
>
> checking for mpicc... /usr/local/mpich/bin/mpicc
>
> ------------------------------------------------
>
>
>
> 3. Below is a message in config.log
>
> ------------------------------------------------
>
> configure:7702: checking for mpicxx
>
> configure:7720: found /usr/local/mpich/bin/mpicxx
>
> configure:7732: result: /usr/local/mpich/bin/mpicxx
>
> configure:7833: checking for mpicc
>
> configure:7851: found /usr/local/mpich/bin/mpicc
>
> configure:7863: result: /usr/local/mpich/bin/mpicc
>
> -------------------------------------------------
>
>
>
> 4. This is a error message when make is executed.
>
> --------------------------------------------------
>
> g++ -Wall -Wno-unused -g -DDEBUG -DUNIX -DMPI_VERSION -
> DMPI_DEBUG -o xoopic main.o xgmain.o -L../otools -lotools -L../
> advisor -ladvisor -L../physics -lphysics -lotools -ladvisor -Wl,-
> rpath,. -L/usr/lib -ltk8.4 -L/usr/lib -ltcl8.4 -L/usr/local/xgrafix/
> lib -Wl,-rpath,/usr/local/xgrafix/lib -lXGC250 -L/usr/X11R6/lib64 -
> Wl,-rpath,/usr/X11R6/lib64 -lXpm -ldl -L/usr/lib -lz -Wl,-rpath,/
> usr/lib -lm
>
>
>
> main.o(.text+0x18d): In function `main':
>
> /home/jooilyoon/xoopic2/xg/main.cpp:72: undefined reference to
> `MPI_Init'
>
> main.o(.text+0x19c):/home/jooilyoon/xoopic2/xg/main.cpp:76:
> undefined reference to `MPI_Comm_group'
>
> main.o(.text+0x1b1):/home/jooilyoon/xoopic2/xg/main.cpp:77:
> undefined reference to `MPI_Comm_create'
>
> main.o(.text+0x1c1):/home/jooilyoon/xoopic2/xg/main.cpp:78:
> undefined reference to `MPI_Comm_rank'
>
> ../otools/libotools.a(diagn.o)(.text+0x85de): In function
> `Diagnostics::UpdatePreDiagnostics()':
>
> /home/jooilyoon/xoopic2/otools/diagn.cpp:867: undefined reference
> to `lam_mpi_sum'
>
> ../otools/libotools.a(diagn.o)(.text+0x85e3):/home/jooilyoon/
> xoopic2/otools/diagn.cpp:867: undefined reference to `lam_mpi_float'
>
> ../otools/libotools.a(diagn.o)(.text+0x85ed):/home/jooilyoon/
> xoopic2/otools/diagn.cpp:867: undefined reference to `MPI_Reduce'
>
> ../otools/libotools.a(diagn.o)(.gnu.linkonce.r._ZTVN3MPI2OpE+0x20):
> undefined reference to `MPI::Op::Init(void (*)(void const*, void*,
> int, MPI::Datatype const&), bool)'
>
> ../otools/libotools.a(diagn.o)(.gnu.linkonce.r._ZTVN3MPI2OpE+0x28):
> undefined reference to `MPI::Op::Free()'
>
> ../otools/libotools.a(diagn.o)
> (.gnu.linkonce.t._ZN4PMPI8Datatype8Set_nameEPKc+0x1d): In function
> `PMPI::Datatype::Set_name(char const*)':
>
> /usr/include/mpi2cxx/datatype_inln.h:260: undefined reference to
> `MPI_Type_set_name'
>
> ../otools/libotools.a(diagn.o)
> (.gnu.linkonce.t._ZN4PMPI8Datatype8Set_attrEiPKv+0x23): In function
> `PMPI::Datatype::Set_attr(int, void const*)':
>
> /usr/include/mpi2cxx/datatype_inln.h:253: undefined reference to
> `MPI_Type_set_attr'
>
> ../otools/libotools.a(diagn.o)
> (.gnu.linkonce.t._ZNK4PMPI8Datatype8Get_nameEPcRi+0x25): In
> function `PMPI::Datatype::Get_name(char*, int&) const':
>
> /usr/include/mpi2cxx/datatype_inln.h:246: undefined reference to
> `MPI_Type_get_name'
>
> ../otools/libotools.a(diagn.o)
> (.gnu.linkonce.t._ZNK4PMPI8Datatype12Get_envelopeERiS1_S1_S1_
> +0x3e): In function `PMPI::Datatype::Get_envelope(int&, int&, int&,
> int&) const':
>
> ……………………………
>
> (about a few pages of similar errors follow)
>
> …………………………….
>
> ../otools/libotools.a(dump.o)(.text+0xd1a): In function `Quit':
>
> /home/jooilyoon/xoopic2/otools/dump.cpp:375: undefined reference to
> `MPI_Finalize'
>
> collect2: ld returned 1 exit status
>
> make[2]: *** [xoopic] Error 1
>
> make[2]: Leaving directory `/home/jooilyoon/xoopic2/xg'
>
> make[1]: *** [all-recursive] Error 1
>
> make[1]: Leaving directory `/home/jooilyoon/xoopic2'
>
> make: *** [all] Error 2
>
> [root_at_node1 xoopic2]#
>
> --------------------------------------------------------
>
>
>
> All messages shown during configure, make, make install +
> config.log files are compressed into mpi-output.tar, attached in
> this e-mail.
>
> Can anybody please advise me on this problem? Any suggestion would
> be sincerely appreciated.
>
> Thanks.
>
>
>
> Jung, Soon-Wook
>
> <ompi-output.tar>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users



  • application/pkcs7-signature attachment: smime.p7s