Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: Alex Tumanov (atumanov_at_[hidden])
Date: 2007-02-01 14:06:16


Hello,

I have tried a very basic test on a 2 node "cluster" consisting of 2
dell boxes. One of them is dual CPU Intel(R) Xeon(TM) CPU 2.80GHz with
1GB of RAM and the slave node is quad-CPU Intel(R) Xeon(TM) CPU
3.40GHz with 2GB of RAM. Both have Infiniband cards and Gig-E. The
slave node is connected directly to the headnode.

OpenMPI version 1.1.4 was compiled with support for the following
btl's: openib,mx,gm, and mvapi. I got it to work over openib, but,
ironically, the same trivial hello world job fails over tcp (please
see the log below). I found that the same problem was already
discussed on this list here:
http://www.open-mpi.org/community/lists/users/2006/06/1347.php
The discussion mentioned that there could be something wrong with the
TCP setup of the nodes. Unfortunately it was taken offline. Could
someone help me with this?

Thanks,
Alex.

# mpirun -hostfile ~/testdir/hosts --mca btl tcp,self ~/testdir/hello
Hello from Alex' MPI test program
Process 0 on headnode out of 2
Hello from Alex' MPI test program
Process 1 on compute-0-0.local out of 2
Signal:11 info.si_errno:0(Success) si_code:1(SEGV_MAPERR)
Failing at addr:0xdebdf8
[0] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/libopal.so.0 [0x2a9587e0e5]
[1] func:/lib64/tls/libpthread.so.0 [0x3d1a00c430]
[2] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/libopal.so.0 [0x2a95880729]
[3] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/libopal.so.0(_int_free+0x24a) [0x2a95880d7a]
[4] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/libopal.so.0(free+0xbf) [0x2a9588303f]
[5] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/libmpi.so.0 [0x2a955949ca]
[6] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/openmpi/mca_btl_tcp.so(mca_btl_tcp_component_close+0x34f)
[0x2a988ee8ef]
[7] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/libopal.so.0(mca_base_components_close+0xde)
[0x2a95872e1e]
[8] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/libmpi.so.0(mca_btl_base_close+0xe9)
[0x2a955e5159]
[9] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/libmpi.so.0(mca_bml_base_close+0x9)
[0x2a955e5029]
[10] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/openmpi/mca_pml_ob1.so(mca_pml_ob1_component_close+0x25)
[0x2a97f4dc55]
[11] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/libopal.so.0(mca_base_components_close+0xde)
[0x2a95872e1e]
[12] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/libmpi.so.0(mca_pml_base_close+0x69)
[0x2a955ea3e9]
[13] func:/opt/openmpi/1.1.4/lib/libmpi.so.0(ompi_mpi_finalize+0xfe)
[0x2a955ab57e]
[14] func:/root/testdir/hello(main+0x7b) [0x4009d3]
[15] func:/lib64/tls/libc.so.6(__libc_start_main+0xdb) [0x3d1951c3fb]
[16] func:/root/testdir/hello [0x4008ca]
*** End of error message ***
mpirun noticed that job rank 0 with PID 15573 on node "dr11.local"
exited on signal 11.
2 additional processes aborted (not shown)