Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: Sven Stork (stork_at_[hidden])
Date: 2006-11-06 03:45:24


Hello Pablo.
On Saturday 04 November 2006 14:04, pgarcia_at_[hidden] wrote:
>
> Hi, everydoby. Good afternoon.
>
> I've just configured and installed the openmpi-1.1.2 on a kubuntu
> GNU/linux, and I'm trying now to compile the hello.c example without
> results.

As George said you are using with mpich. If you installed Open MPI as you said
you also have to adapt the PATH and LD_LIBRARY_PATH environment variables
(see http://www.open-mpi.org/faq/).

Regards,
 Sven

> > root_at_kubuntu:/home/livestrong/mpi/test# uname -a
> > Linux kubuntu 2.6.15-23-386 #1 PREEMPT Tue May 23 13:49:40 UTC 2006
> > i686 GNU/Linux
>
> Hello.c
> -------
> #include "/usr/lib/mpich-mpd/include/mpi.h"

See Georges mail.

> #include <stdio.h>
> int main (int argc, char** argv)
> {
> MPI_Init(&argc, &argv);
> printf("Hello word.\n");
> MPI_Finalize();
> return(0);
> }
>
> The error that I'm finding is this:
>
> root_at_kubuntu:/home/livestrong/mpi/prueba# mpirun -np 2 hello
> 0 - MPI_INIT : MPIRUN chose the wrong device ch_p4; program needs
> device ch_p4mpd
> /usr/lib/mpich/bin/mpirun.ch_p4: line 243: 16625 Segmentation
>
fault "/home/livestrong/mpi/prueba/hello" -p4pg "/home/livestrong/mpi/prueba/PI16545" -p4wd "/home/livestrong/mpi/prueba"
>
> Does anybody know what it can be the problem?
>
> Regards and thank you very much in advance.
>
> Pablo.
>
> PD: I send the ompi_info output and the config.log to you.
>
> Besides
>