Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

From: pgarcia_at_[hidden]
Date: 2006-11-04 08:04:54


Hi, everydoby. Good afternoon.

I've just configured and installed the openmpi-1.1.2 on a kubuntu
GNU/linux, and I'm trying now to compile the hello.c example without
results.

> root_at_kubuntu:/home/livestrong/mpi/test# uname -a
> Linux kubuntu 2.6.15-23-386 #1 PREEMPT Tue May 23 13:49:40 UTC 2006
> i686 GNU/Linux

Hello.c
-------
#include "/usr/lib/mpich-mpd/include/mpi.h"
#include <stdio.h>
int main (int argc, char** argv)
{
        MPI_Init(&argc, &argv);
        printf("Hello word.\n");
        MPI_Finalize();
        return(0);
}

The error that I'm finding is this:

root_at_kubuntu:/home/livestrong/mpi/prueba# mpirun -np 2 hello
0 - MPI_INIT : MPIRUN chose the wrong device ch_p4; program needs
device ch_p4mpd
/usr/lib/mpich/bin/mpirun.ch_p4: line 243: 16625 Segmentation
fault "/home/livestrong/mpi/prueba/hello" -p4pg "/home/livestrong/mpi/prueba/PI16545" -p4wd "/home/livestrong/mpi/prueba"

Does anybody know what it can be the problem?

Regards and thank you very much in advance.

Pablo.

PD: I send the ompi_info output and the config.log to you.

Besides