Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: Brian Barrett (brbarret_at_[hidden])
Date: 2006-06-15 18:14:14


On Thu, 2006-06-15 at 13:46 -0700, Anoop Rajendra wrote:

> I'm trying to run a simple pi program compiled using openmpi.
>
> My command line and error message is
>
> [mpiuser_at_Pebble-anoop ~]$ mpirun -n 2 -hostfile /opt/openmpi/openmpi/
> etc/openmpi-default-hostfile /home/mpiuser/cpi2
> Signal:11 info.si_errno:0(Success) si_code:1(SEGV_MAPERR)
> Failing at addr:0x6
> *** End of error message ***
> [0] func:/opt/openmpi/openmpi/lib/libopal.so.0 [0xceb6dd]
> [1] func:/lib/tls/libpthread.so.0 [0xd44880]
> [2] func:/opt/openmpi/openmpi/lib/openmpi/mca_btl_tcp.so [0x746d23]
> [3] func:/opt/openmpi/openmpi/lib/openmpi/mca_btl_tcp.so
> (mca_btl_tcp_add_procs+0x140) [0x744094]
> [4] func:/opt/openmpi/openmpi/lib/openmpi/mca_bml_r2.so
> (mca_bml_r2_add_procs+0x202) [0x96add6]
> [5] func:/opt/openmpi/openmpi/lib/openmpi/mca_pml_ob1.so
> (mca_pml_ob1_add_procs+0x85) [0x134259]
> [6] func:/opt/openmpi/openmpi/lib/libmpi.so.0(ompi_mpi_init+0x385)
> [0x70ca7d]
> [7] func:/opt/openmpi/openmpi/lib/libmpi.so.0(MPI_Init+0x8c) [0x6fb724]
> [8] func:/home/mpiuser/cpi2(main+0x56) [0x804890d]
> [9] func:/lib/tls/libc.so.6(__libc_start_main+0xd3) [0xaf3e23]
> [10] func:/home/mpiuser/cpi2 [0x8048819]

Which version of Open MPI are you using? There were some problems with
the 1.0 series when certain networking configurations were found
(particularly with machines that had multiple active networks). We
believe we have these fixed in the upcoming 1.1 release (there is a beta
available on the download page) and in the nightly snapshots of the
upcoming 1.0.3 release, which can be downloaded here:

 http://www.open-mpi.org/software/ompi/v1.1/
 http://www.open-mpi.org/nightly/v1.0/

Let us know if these help / don't help your problem.

Thanks,

Brian