Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: Jeff Squyres \(jsquyres\) (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2006-05-02 23:58:15

Thanks for reporting this.
I have committed the fixes to the v1.0 and v1.1 branches; they will show
up in all of the snapshots for tomorrow.


        From: users-bounces_at_[hidden]
[mailto:users-bounces_at_[hidden]] On Behalf Of Bernard Knaepen
        Sent: Tuesday, May 02, 2006 12:32 PM
        To: Open MPI Users
        Subject: Re: [OMPI users] fortran mpi io malloc error
        Dear Brian,
        yes I would be interested to test again when the patch is pushed
        the nightly snapshots.
        On 5/2/06, Brian Barrett <brbarret_at_[hidden]> wrote:

                On Apr 28, 2006, at 1:39 PM, Bernard Knaepen wrote:
> I am trying to install/run open-mpi on a Macbook Pro
running MacOSX
> 10.4.6, *with* fortran support.
> I am using Intel Fortran Compiler 9.1 (professional
> Compilation/installation went fine, except that the
ifort compiler was
> not recognized as the f90 compiler by the romio
configure script.
> Therefore, I explicitely set the F90 compiler to ifort
in the romio
> configure script.
> When I try to run the following simple mpi/io program,

                It appears that we don't properly handle string
arguments in the
                Fortran bindings for the MPI-IO functions. I've
committed a fix for
                this issue in our development trunk this morning. It
should be
                included in both the upcoming 1.0.3 and 1.1 releases.
                I can't think of a workaround to the issue. If you are
interested, I
                can let you know when the patch has been pushed in our
v1.0 release
                branch and is available in our nightly snapshots of
v1.0.3 (which are
                generally quite stable).
                   Brian Barrett
                   Open MPI developer
                users mailing list