Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: Jeffrey B. Layton (laytonjb_at_[hidden])
Date: 2006-04-12 16:34:06


Good afternoon,

   While we're on the subject of building OpenMPI-1.0.2 with
Intel, I'm having trouble building OpenMPI-1.0.2 with Intel 9.0.
I'm building OpenMPI-1.0.2 with the following options:

./configure --prefix=/home/jlayton/bin/OPENMPI-1.0.2-INTEL9.0-EM64T
--disable-io-romio \
       --enable-static --enable-shared

During the build I get the following errors:

make[3]: Entering directory
`/home/jlayton/src/openmpi-1.0.2-em64t-intel9.0/orte/tools/orted'
depbase=`echo orted.o | sed 's|[^/]*$|.deps/&|;s|\.o$||'`; \
if /opt/intel9.0/em64t/bin/icc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.
-I../../../include -I../../../include
-DOMPI_PREFIX="\"/home/jlayton/bin/OPENMPI-1.0.2-INTEL9.0-EM64T\""
-DOMPI_BINDIR="\"/home/jlayton/bin/OPENMPI-1.0.2-INTEL9.0-EM64T/bin\""
-DOMPI_LIBDIR="\"/home/jlayton/bin/OPENMPI-1.0.2-INTEL9.0-EM64T/lib\""
-DOMPI_INCDIR="\"/home/jlayton/bin/OPENMPI-1.0.2-INTEL9.0-EM64T/include\""
-DOMPI_PKGLIBDIR="\"/home/jlayton/bin/OPENMPI-1.0.2-INTEL9.0-EM64T/lib/openmpi\""
-DOMPI_SYSCONFDIR="\"/home/jlayton/bin/OPENMPI-1.0.2-INTEL9.0-EM64T/etc\""
-DOMPI_CONFIGURE_USER="\"jlayton\"" -DOMPI_CONFIGURE_HOST="\"lx64\""
-DOMPI_CONFIGURE_DATE="\"Wed Apr 12 13:38:42 MDT 2006\""
-DOMPI_BUILD_CFLAGS="\"-O3 -DNDEBUG -fno-strict-aliasing -pthread\""
-DOMPI_BUILD_CPPFLAGS="\"-I../../../include -I../../.. -I../../..
-I../../../include -I../../../opal -I../../../orte -I../../../ompi \""
-DOMPI_BUILD_CXXFLAGS="\"-O3 -DNDEBUG -finline-functions -pthread\""
-DOMPI_BUILD_CXXCPPFLAGS="\"-I../../../include -I../../.. -I../../..
-I../../../include -I../../../opal -I../../../orte -I../../../ompi \""
-DOMPI_BUILD_FFLAGS="\"\"" -DOMPI_BUILD_FCFLAGS="\"\""
-DOMPI_BUILD_LDFLAGS="\"-export-dynamic \"" -DOMPI_BUILD_LIBS="\"-lm
-lutil -lnsl \"" -I../../../include -I../../.. -I../../..
-I../../../include -I../../../opal -I../../../orte -I../../../ompi
-O3 -DNDEBUG -fno-strict-aliasing -pthread -MT orted.o -MD -MP -MF
"$depbase.Tpo" -c -o orted.o orted.c; \
then mv -f "$depbase.Tpo" "$depbase.Po"; else rm -f "$depbase.Tpo"; exit
1; fi
/bin/sh ../../../libtool --tag=CC --mode=link
/opt/intel9.0/em64t/bin/icc -O3 -DNDEBUG -fno-strict-aliasing -pthread
-export-dynamic -o orted orted.o ../../../orte/liborte.la
../../../opal/libopal.la -lm -lutil -lnsl
mkdir .libs
/opt/intel9.0/em64t/bin/icc -O3 -DNDEBUG -fno-strict-aliasing -pthread
-o .libs/orted orted.o -Wl,--export-dynamic
../../../orte/.libs/liborte.so
/home/jlayton/src/openmpi-1.0.2-em64t-intel9.0/opal/.libs/libopal.so
../../../opal/.libs/libopal.so -lnuma -ldl -lm -lutil -lnsl -Wl,--rpath
-Wl,/home/jlayton/bin/OPENMPI-1.0.2-INTEL9.0-EM64T/lib
/home/jlayton/src/openmpi-1.0.2-em64t-intel9.0/opal/.libs/libopal.so:
undefined reference to `opal_show_help_finish_parsing'
/home/jlayton/src/openmpi-1.0.2-em64t-intel9.0/opal/.libs/libopal.so:
undefined reference to `opal_show_help_yyin'
/home/jlayton/src/openmpi-1.0.2-em64t-intel9.0/opal/.libs/libopal.so:
undefined reference to `opal_show_help_yylex'
/home/jlayton/src/openmpi-1.0.2-em64t-intel9.0/opal/.libs/libopal.so:
undefined reference to `opal_show_help_yytext'
/home/jlayton/src/openmpi-1.0.2-em64t-intel9.0/opal/.libs/libopal.so:
undefined reference to `opal_show_help_init_buffer'
make[3]: *** [orted] Error 1
make[3]: Leaving directory
`/home/jlayton/src/openmpi-1.0.2-em64t-intel9.0/orte/tools/orted'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory
`/home/jlayton/src/openmpi-1.0.2-em64t-intel9.0/orte/tools'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory
`/home/jlayton/src/openmpi-1.0.2-em64t-intel9.0/orte'
make: *** [all-recursive] Error 1

Any ideas?

Thanks!

Jeff