Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: Brian Barrett (brbarret_at_[hidden])
Date: 2006-03-10 09:53:43


On Mar 9, 2006, at 12:18 PM, Pierre Valiron wrote:

> - 'mpirun --help' non longer crashes.

Improvement :)

> - standard output seems messy:
>
> a) 'mpirun -np 4 pwd' returns randomly 1 or two lines, never 4. The
> same behaviour occurs if the output is redirected to a file.
>
> b) When running some simple "demo" fortran code, the standard
> output is buffered within open-mpi and all results are issued at
> the end. No intermediates are showed.

Ok, I know what the issue here is. We don't properly support ptys on
Solaris, so the Fortran code is going into page buffering mode
causing all kinds of issues. I think the same problem may be
responsible for the issues with the race condition for short lived
programs. I'm working on a fix for this issue, but it might take a
bit of time.

> - running a slightly more elaborate program fails:
>
> a) compile behaves differently with mpif77 and mpif90.
>
> While mpif90 compiles and builds "silently", mpif77 is talkative:
>
> valiron_at_icare ~/BENCHES > mpif77 -xtarget=opteron -xarch=amd64 -o
> all all.f
> NOTICE: Invoking /opt/Studio11/SUNWspro/bin/f90 -f77 -ftrap=%none -
> I/users/valiron/lib/openmpi-1.1a1r9224/include -xtarget=opteron -
> xarch=amd64 -o all all.f -L/users/valiron/lib/openmpi-1.1a1r9224/
> lib -lmpi -lorte -lopal -lsocket -lnsl -lrt -lm -lthread -ldl
> all.f:
> rw_sched:
> MAIN all:
> lam_alltoall:
> my_alltoall1:
> my_alltoall2:
> my_alltoall3:
> my_alltoall4:
> check_buf:
> alltoall_sched_ori:
> alltoall_sched_new:

> b) whatever the code was compiled with mpif77 or mpif90, execution
> fails:
>
> valiron_at_icare ~/BENCHES > mpirun -np 2 all
> Signal:11 info.si_errno:0(Error 0) si_code:1(SEGV_MAPERR)
> Failing at addr:40
> *** End of error message ***
> Signal:11 info.si_errno:0(Error 0) si_code:1(SEGV_MAPERR)
> Failing at addr:40
> *** End of error message ***
>
> Compiling with -g adds no more information.

Doh, that probably shouldn't be happening. I'll try to investigate
further once I have the pty issues sorted out.

Brian

-- 
   Brian Barrett
   Open MPI developer
   http://www.open-mpi.org/