Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: Troy Telford (ttelford_at_[hidden])
Date: 2005-11-11 19:09:41


On Fri, 11 Nov 2005 13:12:13 -0700, Jeff Squyres <jsquyres_at_[hidden]>
wrote:

> At long last, 1.0rc5 is available for download. It fixes all known
> issues reported here on the mailing list. We still have a few minor
> issues to work out, but things appear to generally be working now.
> Please try to break it:
>
> http://www.open-mpi.org/software/v1.0/

OK. All tests were also recompiled against RC5.

Notes:
I haven't tested with the MVAPI or TCP interfaces yet; only GM, MX, and
OpenIB.

The good: I don't have to use HPL_NO_MPI_DATATYPE to compile HPL or HPCC.

The bad:
OpenIB frequently crashes with the error:
***************
[0,1,2][btl_openib_endpoint.c:135:mca_btl_openib_endpoint_post_send] error
posting send request errno says Operation now in progress[0,1,2d
[0,1,3][btl_openib_endpoint.c:135:mca_btl_openib_endpoint_post_send] error
posting send request errno says Operation now in progress
[0,1,3][btl_openib_component.c:655:mca_btl_openib_component_progress]
error in posting pending send
[0,1,2][btl_openib_endpoint.c:135:mca_btl_openib_endpoint_post_send] error
posting send request errno says Operation now in progress
[0,1,2][btl_openib_component.c:655:mca_btl_openib_component_progress]
error in posting pending send
***************
This is a new issue; the last SVN build I made (around 8058) didn't have
this problem.

MX still quits HPL code (as well as IMB) with errors to the tune of:
***************
MX: assertion: <<not yet implemented>> failed at line 281, file
./mx__shmem.c
***************

GM Still wedges itself when executing HPL code, as well as during the
'com' test of presta. Although it is able to get one iteration further
in...