Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

From: Ken Mighell (mighell_at_[hidden])
Date: 2005-10-12 16:15:05


Dear OpenMPI,

I tried to build 1.0rc3 on my Apple dual G5 tower running OSX Tiger:

  mighell% ./buildpackage.sh ~/pkg/openmpi/src/openmpi-1.0rc3.tar.gz
~/pkg/openmpi/
--> Configuration options:
     Package Name: openmpi
     Prefix: /Users/mighell/pkg/openmpi/
     Boot: ssh
     Config Options: --disable-f77 --without-cs-fs
--> Found tarball: /Users/mighell/pkg/openmpi/src/openmpi-1.0rc3.tar.gz
--> Found OMPI version: 1.0rc3
--> Cleaning environment
--> Making play space: /tmp/buildpackage-6060
--> Copying tarball
--> Untarring source: tar xzf openmpi-1.0rc3.tar.gz
--> Running configure: ./configure --prefix=/Users/mighell/pkg/
openmpi/ --with-rsh=ssh --disable-f77 --without-cs-fs
--> Building: make all
*** Problem building - aborting!
*** See /tmp/buildpackage-6060/make.out for help.

The last 20 lines of make.out are:

cc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../../../../include -I../../../../
include -I../../../../include -I../../../.. -I../../../.. -
I../../../../include -I../../../../opal -I../../../../orte -
I../../../../ompi -D_REENTRANT -O3 -DNDEBUG -fno-strict-aliasing -MT
pls_slurm_component.lo -MD -MP -MF .deps/pls_slurm_component.Tpo -c
pls_slurm_component.c -fno-common -DPIC -o .libs/pls_slurm_component.o
depbase=`echo pls_slurm_module.lo | sed 's|[^/]*$|.deps/&|;s|\.lo
$||'`; \
if /bin/sh ../../../../libtool --tag=CC --mode=compile cc -
DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../../../../include -I../../../../include -
I../../../../include -I../../../.. -I../../../.. -I../../../../
include -I../../../../opal -I../../../../orte -I../../../../ompi -
D_REENTRANT -O3 -DNDEBUG -fno-strict-aliasing -MT
pls_slurm_module.lo -MD -MP -MF "$depbase.Tpo" -c -o
pls_slurm_module.lo pls_slurm_module.c; \
then mv -f "$depbase.Tpo" "$depbase.Plo"; else rm -f "$depbase.Tpo";
exit 1; fi
cc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../../../../include -I../../../../
include -I../../../../include -I../../../.. -I../../../.. -
I../../../../include -I../../../../opal -I../../../../orte -
I../../../../ompi -D_REENTRANT -O3 -DNDEBUG -fno-strict-aliasing -MT
pls_slurm_module.lo -MD -MP -MF .deps/pls_slurm_module.Tpo -c
pls_slurm_module.c -fno-common -DPIC -o .libs/pls_slurm_module.o
/bin/sh ../../../../libtool --tag=CC --mode=link cc -O3 -DNDEBUG -
fno-strict-aliasing -export-dynamic -o mca_pls_slurm.la -rpath /
Users/mighell/pkg/openmpi//lib/openmpi -module -avoid-version
pls_slurm_component.lo pls_slurm_module.lo /tmp/buildpackage-6060/
openmpi-1.0rc3/orte/liborte.la /tmp/buildpackage-6060/openmpi-1.0rc3/
opal/libopal.la -lm
cc ${wl}-flat_namespace ${wl}-undefined ${wl}suppress -o .libs/
mca_pls_slurm.so -bundle .libs/pls_slurm_component.o .libs/
pls_slurm_module.o /tmp/buildpackage-6060/openmpi-1.0rc3/orte/.libs/
liborte.dylib /tmp/buildpackage-6060/openmpi-1.0rc3/opal/.libs/
libopal.dylib -lm
creating mca_pls_slurm.la
(cd .libs && rm -f mca_pls_slurm.la && ln -s ../mca_pls_slurm.la
mca_pls_slurm.la)
Making all in xgrid
depbase=`echo src/pls_xgrid_component.lo | sed 's|[^/]*$|.deps/&|;s|
\.lo$||'`; \
if /bin/sh ../../../../libtool --mode=compile gcc -DHAVE_CONFIG_H -I.
-I. -I../../../../include -I../../../../include -I/tmp/
buildpackage-6060/openmpi-1.0rc3/include -I../../../../include -
I../../../.. -I../../../.. -I../../../../include -I../../../../opal -
I../../../../orte -I../../../../ompi -D_REENTRANT -F
XGridFoundation -MT src/pls_xgrid_component.lo -MD -MP -MF
"$depbase.Tpo" -c -o src/pls_xgrid_component.lo src/
pls_xgrid_component.m; \
then mv -f "$depbase.Tpo" "$depbase.Plo"; else rm -f "$depbase.Tpo";
exit 1; fi
libtool: compile: unable to infer tagged configuration
libtool: compile: specify a tag with `--tag'
make[4]: *** [src/pls_xgrid_component.lo] Error 1
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make: *** [all-recursive] Error 1

The configure.out, config.log, and the make.out files are given in


This looks like it may be similar to the problem reported yesterday
by Charles Williams.

Thanks,

-Ken Mighell

------------------------------------------------------------------------
-------
Kenneth Mighell, Associate Scientist E-mail: .............
mighell_at_[hidden]
Kitt Peak National Observatory Phone: ..................
520-318-8391
National Optical Astronomy Observatory Fax: ....................
520-318-8360
P.O. Box 26732, Tucson, AZ 85726-6732 URL: http://www.noao.edu/
staff/mighell