Open MPI logo

MTT Devel Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all MTT Users mailing list

From: Sharon Melamed (sharonm_at_[hidden])
Date: 2007-06-07 09:40:00


Hi Jeff,

I have those two files in my node (see attachment)
I don't know what the purpose of these file either but the configure
script of the ibm test uses them (see lines 1177 - 1193 in the configure
script)

I'll try to remove them and see what happens.

Thanks.
Sharon.

-----Original Message-----
From: mtt-users-bounces_at_[hidden]
[mailto:mtt-users-bounces_at_[hidden]] On Behalf Of Jeff Squyres
Sent: Thursday, June 07, 2007 2:56 PM
To: General user list for the MPI Testing Tool
Subject: Re: [MTT users] Test build failure

This is really weird -- you're invoking configure with the proper
command line:

     ./configure CC=mpicc CXX=mpic++ F77=mpif77

But somehow it's getting "gcc" for the C compiler instead of "mpicc",
and therefore it can't find <mpi.h>.

One thing that I notice in your config.log (and configure output)
that I have not seen before is that at the very beginning of
configure, it is loading up 2 "site" config files:

     configure: loading site script /usr/local/share/config.site
     configure: loading site script /usr/local/etc/config.site

I wonder if these are somehow overriding your choice of CC and
setting it back to gcc.

What are these files? Do you need them? I have no similar files in
my autoconf installations.

On Jun 7, 2007, at 3:27 AM, Sharon Melamed wrote:

> Hi Jeff,
> Sorry for the delay. Attached the config.log from the last
> compilation.
>
> Thanks.
>
> Sharon.
>
> -----Original Message-----
> From: mtt-users-bounces_at_[hidden]
> [mailto:mtt-users-bounces_at_[hidden]] On Behalf Of Jeff Squyres
> Sent: Wednesday, June 06, 2007 2:50 PM
> To: General user list for the MPI Testing Tool
> Subject: Re: [MTT users] Test build failure
>
> Wow, that's weird. Your INI file looks ok.
>
> Can you dig down into the scratch directory and find the config.log
> file that resulted from running this configure script? I'd like to
> see what the specific error was that caused it to fail to find mpi.h.
>
>
>
> On Jun 6, 2007, at 7:39 AM, Sharon Melamed wrote:
>
>> Hi,
>>
>> I'm trying to run MTT version 2.1.
>>
>> In the test build phase, some of the builds fails. For example:
>>
>> The build output of the ibm test looks like this:
>>
>>
>>
>> Evaluating: ./configure CC=mpicc CXX=mpic++ F77=mpif77
>>
>> make
>>
>> Running command: /tmp/IhYOhJexxR
>>
>> OUT:configure: loading site script /usr/local/share/config.site
>>
>> OUT:configure: loading site script /usr/local/etc/config.site
>>
>> OUT:Configuring Open MPI/IBM test suite
>>
>> OUT:checking for a BSD-compatible install... OUT:(cached) OUT:/usr/
>> bin/install -c
>>
>> OUT:checking whether build environment is sane... OUT:yes
>>
>> OUT:checking for gawk... OUT:(cached) OUT:gawk
>>
>> OUT:checking whether make sets $(MAKE)... OUT:(cached) OUT:yes
>>
>> OUT:checking build system type... OUT:(cached) OUT:x86_64-unknown-
>> linux-gnu
>>
>> OUT:checking host system type... OUT:x86_64-unknown-linux-gnu
>>
>> OUT:checking for gcc... OUT:(cached) OUT:gcc
>>
>> OUT:checking for C compiler default output file name... OUT:a.out
>>
>> OUT:checking whether the C compiler works... OUT:yes
>>
>> OUT:checking whether we are cross compiling... OUT:no
>>
>> OUT:checking for suffix of executables... OUT:
>>
>> OUT:checking for suffix of object files... OUT:(cached) OUT:o
>>
>> OUT:checking whether we are using the GNU C compiler... OUT:
>> (cached) OUT:yes
>>
>> OUT:checking whether gcc accepts -g... OUT:(cached) OUT:yes
>>
>> OUT:checking for gcc option to accept ANSI C... OUT:(cached)
>> OUT:none needed
>>
>> OUT:checking for style of include used by make... OUT:GNU
>>
>> OUT:checking dependency style of gcc... OUT:(cached) OUT:gcc3
>>
>> OUT:checking whether we are using the GNU C++ compiler... OUT:
>> (cached) OUT:yes
>>
>> OUT:checking whether mpic++ accepts -g... OUT:(cached) OUT:yes
>>
>> OUT:checking dependency style of mpic++... OUT:(cached) OUT:gcc3
>>
>> OUT:checking for mpif77... OUT:yes
>>
>> OUT:checking whether we are using the GNU Fortran 77 compiler...
>> OUT:yes
>>
>> OUT:checking whether mpif77 accepts -g... OUT:yes
>>
>> OUT:checking for ranlib... OUT:(cached) OUT:ranlib
>>
>> OUT:checking for mpi.h... OUT:no
>>
>> OUT:configure: error: cannot continue -- cannot find <mpi.h>
>>
>> OUT:make: *** OUT:No targets specified and no makefile foundOUT:.
>> Stop.
>>
>> Command complete, exit status: 2
>>
>>
>>
>> As you can see, the configure script cant find the mpi.h file.
>>
>> I have this problem in other builds as well.
>>
>>
>>
>> Attached my ini file.
>>
>>
>>
>> Can someone help?
>>
>>
>>
>> Thanks.
>>
>> Sharon.
>>
>> <sharon-test-2.1.ini>
>> _______________________________________________
>> mtt-users mailing list
>> mtt-users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/mtt-users
>
>
> --
> Jeff Squyres
> Cisco Systems
>
>
> _______________________________________________
> mtt-users mailing list
> mtt-users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/mtt-users
> <config.log>
> _______________________________________________
> mtt-users mailing list
> mtt-users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/mtt-users

-- 
Jeff Squyres
Cisco Systems
_______________________________________________
mtt-users mailing list
mtt-users_at_[hidden]
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/mtt-users