Open MPI logo

Hardware Locality Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Hardware Locality Development mailing list

Subject: Re: [hwloc-devel] xml file load incompatibilities
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2013-09-20 19:03:48


I didn't try loading it with lstopo - just tried the OMPI trunk. It loads okay, but segfaults when you try to find an object by depth

#0 0x00000001005fe5dc in opal_hwloc172_hwloc_get_obj_by_depth (topology=Cannot access memory at address 0xfffffffffffffff7
) at traversal.c:623
#1 0x0000000100b6dfaa in opal_hwloc172_hwloc_get_root_obj (topology=Cannot access memory at address 0xfffffffffffffff7
) at rmaps_rr_mappers.c:747
#2 0x0000000100b6e139 in orte_rmaps_rr_byslot (jdata=Cannot access memory at address 0xffffffffffffff77
) at rmaps_rr_mappers.c:774
#3 0x0000000100b6d6da in orte_rmaps_rr_map (jdata=Cannot access memory at address 0xffffffffffffff17
) at rmaps_rr.c:211
#4 0x0000000100353098 in orte_rmaps_base_map_job (fd=Cannot access memory at address 0xfffffffffffffe7b
) at base/rmaps_base_map_job.c:320
#5 0x00000001005ce28c in event_process_active_single_queue (base=Cannot access memory at address 0xffffffffffffffe7
) at event.c:1367
#6 0x00000001005ce500 in event_process_active (base=Cannot access memory at address 0xffffffffffffffe7
) at event.c:1437
#7 0x00000001005ceb71 in opal_libevent2021_event_base_loop (base=Cannot access memory at address 0xffffffffffffffb7
) at event.c:1645
#8 0x00000001002c5158 in orterun (argc=Cannot access memory at address 0xfffffffffffffd1b
) at orterun.c:3039
#9 0x00000001002c32a4 in main (argc=Cannot access memory at address 0xfffffffffffffffb
) at main.c:14

Looks to me like memory may be getting hosed

On Sep 20, 2013, at 2:59 PM, Brice Goglin <Brice.Goglin_at_[hidden]> wrote:

> I can't see any segfault. Where does the segfault occurs for you? In OMPI only (or lstopo too)? When loading or when using the topology?
>
> I tried lstopo on that file with and without HWLOC_NO_LIBXML_IMPORT=1 (in case the bug is in one of XML backends), looks ok.
>
> Brice
>
>
>
>
>
> Le 20/09/2013 23:53, Ralph Castain a écrit :
>> Here are the two files I tried - not from the same machine. The foo.xml works, the topo.xml segfaults
>>
>>
>>
>>
>>
>> One of our users reported it from their machine, but I don't have their topo file.
>>
>> On Sep 20, 2013, at 2:41 PM, Brice Goglin <Brice.Goglin_at_[hidden]> wrote:
>>
>>> Hello,
>>> I don't see anything reason for such an incompatibility. But there are
>>> many combinations, we can't test everything.
>>> I can't reproduce that on my machines. Can you send the XML output of
>>> both versions on one of your machines?
>>> Brice
>>>
>>>
>>>
>>> Le 20/09/2013 23:32, Ralph Castain a écrit :
>>>> Hi folks
>>>>
>>>> I've run across a rather strange behavior. We have two branches in OMPI - the devel trunk (using hwloc v1.7.2) and our feature release series (using hwloc 1.5.2). I have found the following:
>>>>
>>>> *the feature series can correctly load an xml file generated by lstopo of versions 1.5 or greater
>>>>
>>>> * the devel series can correctly load an xml file generated by lstopo of versions 1.7 or greater, but not files generated by prior versions. In the latter case, I segfault as soon as I try to use the loaded topology.
>>>>
>>>> Any ideas why the discrepancy? Can I at least detect the version used to create a file when loading it so I can error out instead of segfaulting?
>>>>
>>>> Ralph
>>>>
>>>> _______________________________________________
>>>> hwloc-devel mailing list
>>>> hwloc-devel_at_[hidden]
>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/hwloc-devel
>>> _______________________________________________
>>> hwloc-devel mailing list
>>> hwloc-devel_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/hwloc-devel
>>
>>
>> _______________________________________________
>> hwloc-devel mailing list
>> hwloc-devel_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/hwloc-devel
>
> _______________________________________________
> hwloc-devel mailing list
> hwloc-devel_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/hwloc-devel