Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI devel] openmpi-1.8.2rc2 and f08 interface built with PGI-14.7 causes link error
From: Pritchard Jr., Howard (howardp_at_[hidden])
Date: 2014-08-01 10:58:54


Hi Jeff,

Finally got info yesterday about where the newer PGI compilers are hiding out at LANL.
I'll check this out today.

Howard

-----Original Message-----
From: devel [mailto:devel-bounces_at_[hidden]] On Behalf Of Jeff Squyres (jsquyres)
Sent: Tuesday, July 29, 2014 5:24 PM
To: Open MPI Developers List
Subject: Re: [OMPI devel] openmpi-1.8.2rc2 and f08 interface built with PGI-14.7 causes link error

Tetsuya --

I am unable to test with the PGI compiler -- I don't have a license. I was hoping that LANL would be able to test today, but I don't think they got to it.

Can you send more details?

E.g., can you send the all the stuff listed on http://www.open-mpi.org/community/help/ for 1.8 and 1.8.2rc2 for the 14.7 compiler?

I'm *guessing* that we've done something new in the changes since 1.8 that PGI doesn't support, and we need to disable that something (hopefully while not needing to disable the entire mpi_f08 bindings...).

On Jul 28, 2014, at 11:43 PM, tmishima_at_[hidden] wrote:

>
> Hi folks,
>
> I tried to build openmpi-1.8.2rc2 with PGI-14.7 and execute a sample
> program. Then, it causes linking error:
>
> [mishima_at_manage work]$ cat test.f
> program hello_world
> use mpi_f08
> implicit none
>
> type(MPI_Comm) :: comm
> integer :: myid, npes, ierror
> integer :: name_length
> character(len=MPI_MAX_PROCESSOR_NAME) :: processor_name
>
> call mpi_init(ierror)
> comm = MPI_COMM_WORLD
> call MPI_Comm_rank(comm, myid, ierror)
> call MPI_Comm_size(comm, npes, ierror)
> call MPI_Get_processor_name(processor_name, name_length, ierror)
> write (*,'(A,X,I4,X,A,X,I4,X,A,X,A)')
> +"Process", myid, "of", npes, "is on", trim(processor_name)
> call MPI_Finalize(ierror)
>
> end program hello_world
>
> [mishima_at_manage work]$ mpif90 test.f -o test.ex
> /tmp/pgfortran65ZcUeoncoqT.o: In function `.C1_283':
> test.f:(.data+0x6c): undefined reference to `mpi_f08_interfaces_callbacks_'
> test.f:(.data+0x74): undefined reference to `mpi_f08_interfaces_'
> test.f:(.data+0x7c): undefined reference to `pmpi_f08_interfaces_'
> test.f:(.data+0x84): undefined reference to `mpi_f08_sizeof_'
>
> So, I did some more tests with previous version of PGI and
> openmpi-1.8. The results are summarized as follows:
>
> PGI13.10 PGI14.7
> openmpi-1.8 OK OK
> openmpi-1.8.2rc2 configure sets use_f08_mpi:no link error
>
> Regards,
> Tetsuya Mishima
>
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel_at_[hidden]
> Subscription: http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
> Link to this post:
> http://www.open-mpi.org/community/lists/devel/2014/07/15303.php

--
Jeff Squyres
jsquyres_at_[hidden]
For corporate legal information go to: http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/
_______________________________________________
devel mailing list
devel_at_[hidden]
Subscription: http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
Link to this post: http://www.open-mpi.org/community/lists/devel/2014/07/15335.php