Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

Subject: [OMPI devel] openmpi-1.8.2rc2 and f08 interface built with PGI-14.7 causes link error
From: tmishima_at_[hidden]
Date: 2014-07-28 23:43:51


Hi folks,

I tried to build openmpi-1.8.2rc2 with PGI-14.7 and execute a sample
program. Then, it causes linking error:

[mishima_at_manage work]$ cat test.f
      program hello_world
      use mpi_f08
      implicit none

      type(MPI_Comm) :: comm
      integer :: myid, npes, ierror
      integer :: name_length
      character(len=MPI_MAX_PROCESSOR_NAME) :: processor_name

      call mpi_init(ierror)
      comm = MPI_COMM_WORLD
      call MPI_Comm_rank(comm, myid, ierror)
      call MPI_Comm_size(comm, npes, ierror)
      call MPI_Get_processor_name(processor_name, name_length, ierror)
      write (*,'(A,X,I4,X,A,X,I4,X,A,X,A)')
     +"Process", myid, "of", npes, "is on", trim(processor_name)
      call MPI_Finalize(ierror)

      end program hello_world

[mishima_at_manage work]$ mpif90 test.f -o test.ex
/tmp/pgfortran65ZcUeoncoqT.o: In function `.C1_283':
test.f:(.data+0x6c): undefined reference to `mpi_f08_interfaces_callbacks_'
test.f:(.data+0x74): undefined reference to `mpi_f08_interfaces_'
test.f:(.data+0x7c): undefined reference to `pmpi_f08_interfaces_'
test.f:(.data+0x84): undefined reference to `mpi_f08_sizeof_'

So, I did some more tests with previous version of PGI and
openmpi-1.8. The results are summarized as follows:

                  PGI13.10 PGI14.7
openmpi-1.8 OK OK
openmpi-1.8.2rc2 configure sets use_f08_mpi:no link error

Regards,
Tetsuya Mishima