Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

Subject: Re: [OMPI devel] RFC: Remove heterogeneous support
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2014-04-28 12:26:36


I'm afraid I honestly don't remember the last time I tested with enable-hetero - at least 2-3 weeks ago. I'd suggest starting ~6 months ago and see if that still worked.

On Apr 28, 2014, at 7:04 AM, George Bosilca <bosilca_at_[hidden]> wrote:

> When did you tested last? I have no idea what is broken so it is difficult to assess the complexity of the fix. Let’s try to find the last working “version” and then run a dihcotomic test to find the culprit (with s hopefully).
>
> George.
>
>
> On Apr 28, 2014, at 09:05 , Ralph Castain <rhc_at_[hidden]> wrote:
>
>> No, it looks like something has broken it since I last tested. Sorry about the confusion.
>>
>> On Apr 27, 2014, at 10:55 PM, Gilles Gouaillardet <gilles.gouaillardet_at_[hidden]> wrote:
>>
>>> I might have misunderstood Jeff's comment :
>>>
>>>> The broken part(s) is(are) likely somewhere in the datatype and/or PML code (my guess). Keep in mind that my only testing of this feature is in *homogeneous* mode -- i.e., I compile with --enable-heterogeneous and then run tests on homogeneous machines. Meaning: it's not only broken for actual heterogeneity, it's also broken in the "unity"/homogeneous case.
>>>
>>> Unfortunatly, a trivial send/recv can hang in this case (--enable-heterogeneous and homogenous cluster of little endian procs).
>>>
>>> i opened #4568 https://svn.open-mpi.org/trac/ompi/ticket/4568 in order to track this issue
>>> (uninitialized data can cause a hang with this config)
>>>
>>> trunk is affected, v1.8 is very likely affected too
>>>
>>> Gilles
>>>
>>> On 2014/04/28 12:22, Ralph Castain wrote:
>>>> I think you misunderstood his comment. It works fine on a homogeneous cluster, even with --enable-hetero. I've run it that way on my cluster.
>>>>
>>>> On Apr 27, 2014, at 7:50 PM, Gilles Gouaillardet <gilles.gouaillardet_at_[hidden]> wrote:
>>>>
>>>>> According to Jeff's comment, OpenMPI compiled with
>>>>> --enable-heterogeneous is broken even in an homogeneous cluster.
>>>>>
>>>>> as a first step, MTT could be ran with OpenMPI compiled with
>>>>> --enable-heterogenous and running on an homogeneous cluster
>>>>> (ideally on both little and big endian) in order to identify and fix the
>>>>> bug/regression.
>>>>> /* this build is currently disabled in the MTT config of the
>>>>> cisco-community cluster */
>>>>>
>>>>> Gilles
>>>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> devel mailing list
>>> devel_at_[hidden]
>>> Subscription: http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>>> Link to this post: http://www.open-mpi.org/community/lists/devel/2014/04/14624.php
>>
>> _______________________________________________
>> devel mailing list
>> devel_at_[hidden]
>> Subscription: http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>> Link to this post: http://www.open-mpi.org/community/lists/devel/2014/04/14625.php
>
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel_at_[hidden]
> Subscription: http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
> Link to this post: http://www.open-mpi.org/community/lists/devel/2014/04/14626.php