Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

Subject: Re: [OMPI devel] Problem when using struct types at specific offsets
From: George Bosilca (bosilca_at_[hidden])
Date: 2013-06-21 11:26:59


Thomas,

I'm not aware about any other issue with the datatypes.

There might an easy way to see what the issue with your application is. If you can debug your application, and know exactly which datatype has problems, then attach with gdb and call ompi_datatype_dump(type), where type is the datatype creating problems. With the resulting output it should be pretty easy to reproduce a test case and/or identify the problem.

  George.

On Jun 21, 2013, at 16:33 , Thomas Jahns <jahns_at_[hidden]> wrote:

> our IT service provider has applied the patch to openmpi 1.6.4 and the C
> test-case I provided now works but the original code which uses a bigger number
> of struct dataypes still fails.
>
> Has anyone already discovered a potential problem with the fix provided in
> r28319? I'm asking because developing the C test case is quite some amount of
> work and is not easily reproducible with every Fortran compiler because it
> depends on the stack layout.
>
> Regards, Thomas
> --
> Thomas Jahns
> DKRZ GmbH, Department: Application software
>
> Deutsches Klimarechenzentrum
> Bundesstraße 45a
> D-20146 Hamburg
>
> Phone: +49-40-460094-151
> Fax: +49-40-460094-270
> Email: Thomas Jahns <jahns_at_[hidden]>
>
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel