Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

Subject: Re: [OMPI devel] v1.7.0rc7
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2013-02-27 09:38:26


This is now fixed and CMRd - thanks!

On Feb 26, 2013, at 1:36 PM, Eugene Loh <eugene.loh_at_[hidden]> wrote:

> On 02/23/13 14:45, Ralph Castain wrote:
>> This release candidate is the last one we expect to have before release, so please test it. Can be downloaded from the usual place:
>> http://www.open-mpi.org/software/ompi/v1.7/
>
> I haven't looked at this very carefully yet. Maybe someone can confirm what I'm seeing? If I try to "mpirun `pwd`", the job should fail (since I'm launching a directory rather than an executable). With v1.7, however, the return status is 0. (The error message also suggests some confusion.)
>
> My experiment is to run
>
> mpirun `pwd`
> echo status is $status
>
> Here is v1.7:
>
> --------------------------------------------------------------------------
> Open MPI tried to fork a new process via the "execve" system call but
> failed. This is an unusual error because Open MPI checks many things
> before attempting to launch a child process. This error may be
> indicative of another problem on the target host. Your job will now
> abort.
>
> Local host: /workspace/eugene/v1.7-testing
> Application name: Permission denied
> --------------------------------------------------------------------------
> status is 0
>
> Here is v1.6:
>
> --------------------------------------------------------------------------
> mpirun noticed that the job aborted, but has no info as to the process
> that caused that situation.
> --------------------------------------------------------------------------
> status is 1
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel