Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

Subject: Re: [OMPI devel] Debugger problem with srun and openmpi 1.5 (hang in OMPI)
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2011-02-10 11:18:52


I think what Ralph was trying to say is that Open MPI doesn't (currently) support running parallel debuggers when only srun is used (and mpirun is not).

We'd certainly be open to someone submitting a patch to enable this functionality, though!

On Feb 10, 2011, at 8:02 AM, Nikolay Piskun wrote:

> Actually in SLURM 2.2.0 that I am using now, there is a support for parallel debugger and srun does provide needed info and fill proc_table and set up all debug variable correctly. The only problem that I see so far is the one that I described. Maybe the solution would be to check if job was started by non orterun and then/or check for MPIR_debug_gate before waiting for signal.
>
> Nikolay Piskun | Director of Continuing Engineering | Totalview Technologies |
> Rogue Wave Software Inc | 24 Prime Parkway, Natick, MA 01760 | p 508-652-7739|
> nikolay.piskun_at_[hidden]
> www.roguewave.com
>
> From: devel-bounces_at_[hidden] [mailto:devel-bounces_at_[hidden]] On Behalf Of Ralph Castain
> Sent: Thursday, February 10, 2011 10:47 AM
> To: Open MPI Developers
> Subject: Re: [OMPI devel] Debugger problem with srun and openmpi 1.5 (hang in OMPI)
>
> If you srun a job, then there is no "mpirun" to provide a proc_table. So running a job directly via srun means you cannot run TV on it.
>
>
> On Feb 10, 2011, at 8:34 AM, Nikolay Piskun wrote:
>
>
>
> Hi,
> I am trying to use Totalview with srun and hit interesting problem. Looks like if OMPI is started by “srun –mpi=ompi ”, mpi job is hang in ompi_wait_for_debugger() subroutine. What happen, I think is ompi was compiled without ORTE_DISABLE_FULL_SUPPORT and as result rank 0 is waiting for message from HNP (by the way what is HNP?) that was supposed to be send by orterun. The problem is that orterun was never invoked because MPI was initiated by srun, not orterun. So what is the solution? Should we always compile OMPI with ORTE_DISABLE_FULL_SUPPORT=true for anything that uses different starters like srun from SLURM?
> Thanks
> Nikolay
>
> Nikolay Piskun | Director of Continuing Engineering | Totalview Technologies |
> Rogue Wave Software Inc | 24 Prime Parkway, Natick, MA 01760 | p 508-652-7739|
> nikolay.piskun_at_[hidden]
> www.roguewave.com
>
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel

-- 
Jeff Squyres
jsquyres_at_[hidden]
For corporate legal information go to:
http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/