Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

Subject: [OMPI devel] Vprotocol pessimist - Open MPI 1.4.1 and 1.4.2a1r22558
From: Caciano Machado (caciano_at_[hidden])
Date: 2010-02-06 10:21:49


Hi,

I'm following the instructions found at
https://svn.open-mpi.org/trac/ompi/wiki/EventLog_CR to run an
application with the vprotocol pessimist enabled. I believe that I'm
doing something wrong but I can't figure out the problem.

I have compiled Open MPI 1.4.1 and 1.4.2a1r22558 with the parameters:
./configure --prefix=/usr/local/openmpi-v/ --with-ft=cr
--with-blcr=/usr/local/blcr/

Here is my configuration file:
vprotocol_pessimist_priority=10
pml_base_verbose=10
pbl_v_verbose=500

The command line:
mpirun -am /etc/v -np 2 -machinefile /etc/machinefile ep.B.8

And the mpirun output:
##############################################################################3
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: Looking for pml components
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: opening pml components
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: found loaded component cm
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: component cm has no
register function
[xiru-10:03440] mca: base: component_find: unable to open
/usr/local/openmpi-v/lib/openmpi/mca_mtl_mx: perhaps a missing symbol,
or compiled for a different version of Open MPI? (ignored)

[xiru-10:03440] mca: base: components_open: component cm open function
successful
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: found loaded component crcpw
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: component crcpw has no
register function
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: component crcpw open
function successful
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: found loaded component csum
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: component csum has no
register function
[xiru-10:03440] mca: base: component_find: unable to open
/usr/local/openmpi-v/lib/openmpi/mca_btl_mx: perhaps a missing symbol,
or compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: component csum open
function successful
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: found loaded component ob1
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: component ob1 has no
register function
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: component ob1 open
function successful
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: found loaded component v
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: component v has no register function
[xiru-10:03440] mca: base: components_open: component v open function successful
--------------------------------------------------------------------------
[[65326,1],0]: A high-performance Open MPI point-to-point messaging module
was unable to find any relevant network interfaces:

Module: OpenFabrics (openib)
  Host: xiru-10.portoalegre.grenoble.grid5000.fr

Another transport will be used instead, although this may result in
lower performance.
--------------------------------------------------------------------------
[xiru-10:03440] select: initializing pml component cm
[xiru-10:03440] select: init returned failure for component cm
[xiru-10:03440] select: component crcpw not in the include list
[xiru-10:03440] select: component csum not in the include list
[xiru-10:03440] select: initializing pml component ob1
[xiru-10:03440] select: init returned priority 20
[xiru-10:03440] select: component v not in the include list
[xiru-10:03440] selected ob1 best priority 20
[xiru-10:03440] select: component ob1 selected
[xiru-10:03440] mca: base: close: component cm closed
[xiru-10:03440] mca: base: close: unloading component cm
[xiru-10:03440] mca: base: close: component crcpw closed
[xiru-10:03440] mca: base: close: unloading component crcpw
[xiru-10:03440] mca: base: close: component csum closed
[xiru-10:03440] mca: base: close: unloading component csum
[xiru-10:03440] mca: base: close: component v closed
[xiru-10:03440] mca: base: close: unloading component v
...

#########################################################3

It seems that the vprotocol module is not loading properly. Does
anyone have a solution to run Open MPI with this module?

Regards,
Caciano Machado