Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

Subject: Re: [OMPI devel] ompi_info requesting CPUs?
From: Eugene Loh (Eugene.Loh_at_[hidden])
Date: 2009-10-20 11:09:34


Ralph Castain wrote:

> does it exist in 1.3.4?

Yes, e.g., 22103 and 22104.

> if so, it was a trivial change - can't see why it couldn't be added.
>
> On Oct 20, 2009, at 3:53 AM, Terry Dontje wrote:
>
>> Not that I want to delay 1.3.4 anymore than it has been but this
>> seems like a possible blocker. Can this be CMR'd for 1.3.4 or is
>> this truly a 1.4 CMR?
>>
>> Ralph Castain wrote:
>>
>>> Fixed in r22111
>>>
>>> On Oct 19, 2009, at 8:13 PM, Eugene Loh wrote:
>>>
>>>> Somewhere between r22090 and r22109, ompi_info started
>>>> (erroneously) requesting CPUs.
>>>>
>>>> E.g., r22090 is good:
>>>>
>>>> % ompi_info | grep Open MPI:
>>>> Open MPI: 1.7a1r22090
>>>>
>>>> But r22109 is bad:
>>>>
>>>> % ompi_info | grep Open MPI:
>>>> --------------------------------------------------------------------------
>>>>
>>>> Your job has requested more cpus per process(rank) than there
>>>> are cpus in a socket:
>>>>
>>>> Cpus/rank: 1
>>>> #cpus/socket: 0
>>>>
>>>> Please correct one or both of these values and try again.
>>>> --------------------------------------------------------------------------
>>>>
>>>> A component framework failed to open properly.
>>>> ompi_info will likely not display all configuration information
>>>> Open MPI: 1.7a1r22109
>>>