Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

Subject: Re: [OMPI devel] build problem, autogen
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2009-08-27 17:00:59


Don't you need a rehash in your script to make sure it picks up the
newly-installed autotools?

On Aug 27, 2009, at 4:48 PM, Eugene Loh wrote:

> I'm having a build problem. I want to be able to build on all sorts
> of
> different machines and don't always know that the right versions of
> various tools will be available. So, I drag them around with me. So,
> e.g., I have these tarballs:
>
> autoconf-2.63.tar.bz2
> automake-1.10.2.tar.bz2
> m4-1.4.13.tar.bz2
> openmpi-1.4a1r20984.tar.bz2
>
> After building the other tools, I start autogen on OMPI and get this:
>
> *** Running GNU tools
> [Running] libtoolize --automake --copy
> [Running] aclocal
> configure.in:2123: warning: macro `AM_PROG_LIBTOOL' not found in
> library
> [Running] autoheader
> [Running] autoconf
> configure.in:2126: error: possibly undefined macro: AM_PROG_LIBTOOL
> If this token and others are legitimate, please use
> m4_pattern_allow.
> See the Autoconf documentation.
>
> -------------------------------------------------------------------------
> It seems that the execution of "autoconf" has failed. See above for
> the specific error message that caused it to abort.
> -------------------------------------------------------------------------
>
> Error running autogen.sh -l in romio. Aborting.
>
> What's up? This is SuSE with GCC. Run script and log file attached.
> Thanks for any help.
>
> #!/bin/csh -x
>
> ls
>
> setenv CFLAGS "-O -m64 -g"
> setenv CXXFLAGS "-O -m64 -g"
> setenv FFLAGS "-O -m64 -g"
> setenv FCFLAGS "-O -m64 -g"
>
> pwd
>
> set INSTALLDIR = `pwd`/myopt
> set path = ( $INSTALLDIR/bin /usr/ccs/bin /usr/bin /bin )
>
> foreach PACKAGE ( m4-1.4.13 autoconf-2.63 automake-1.10.2 )
> bunzip2 $PACKAGE.tar.bz2
> tar xf $PACKAGE.tar
> pushd $PACKAGE
> ./configure --prefix=$INSTALLDIR
> make
> make install
> popd
> end
>
> bunzip2 openmpi-1.4a1r20984.tar.bz2
> tar xf openmpi-1.4a1r20984.tar
> pushd openmpi-1.4a1r20984
> ./autogen.sh
> # ./configure \
> # --disable-visibility \
> # --enable-mpirun-prefix-by-default \
> # --prefix=$INSTALLDIR
> # make
> # make install
> popd
>
> ls

-- 
Jeff Squyres
jsquyres_at_[hidden]