Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI devel] Fwd: [OMPI bugs] [Open MPI] #1250: Performance problem on SM
From: Lenny Verkhovsky (lenny.verkhovsky_at_[hidden])
Date: 2008-07-23 11:40:36


can this also be a reason for seqv on NUMA nodes(#1382) , that I cant
recreate ?

On 7/23/08, Jeff Squyres <jsquyres_at_[hidden]> wrote:
>
> On Jul 23, 2008, at 10:37 AM, Terry Dontje wrote:
>
> This seems to work for me too. What is interesting is my experiments have
>> shown that if you run on RH5.1 you don't need to set mpi_yield_when_idle to
>> 0.
>>
>
> Yes, this makes sense -- on RHEL5.1, it's a much newer Linux kernel and
> PLPA works as expected there. So ODLS uses the values that PLPA passes back
> and all is good.
>
> On older Linux kernels, we're effectively returning "not supported" from
> paffinity, and therefore ODLS (rightly) assumes that it can't know anything
> and puts us into the "oversubscribed" state.
>
> I'm working on a fix.
>
> --
> Jeff Squyres
> Cisco Systems
>
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>