Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI devel] IBCM error
From: Pavel Shamis (Pasha) (pasha_at_[hidden])
Date: 2008-07-13 08:46:55


Jeff Squyres wrote:
> Brad and I did some scale testing of IBCM and saw this error
> sometimes. It seemed to happen with higher frequency when you
> increased the number of processes on a single node.
>
> I talked to Sean Hefty about it, but we never figured out a definitive
> cause or solution. My best guess is that there is something wonky
> about multiple processes simultaneously interacting with the IBCM
> kernel driver from userspace; but I don't know jack about kernel
> stuff, so that's a total SWAG.
>
> Thanks for reminding me of this issue; I admit that I had forgotten
> about it. :-( Pasha -- should IBCM not be the default?
It is not default. I guess Lenny configured it explicitly, is not it ?

Pasha.

>
>
>
> On Jul 13, 2008, at 7:08 AM, Lenny Verkhovsky wrote:
>
>> Hi,
>>
>> I am getting this error sometimes.
>>
>> /home/USERS/lenny/OMPI_COMP_PATH/bin/mpirun -np 100 -hostfile
>> /home/USERS/lenny/TESTS/COMPILERS/hostfile
>> /home/USERS/lenny/TESTS/COMPILERS/hello
>> [witch24][[32428,1],96][../../../../../ompi/mca/btl/openib/connect/btl_openib_connect_ibcm.c:769:ibcm_component_query]
>> failed to ib_cm_listen 10 times: rc=-1, errno=22
>> Hello world! I'm 0 of 100 on witch2
>>
>>
>> Best Regards
>>
>> Lenny.
>>
>>
>> _______________________________________________
>> devel mailing list
>> devel_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>
>