Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

Subject: Re: [OMPI devel] Build failure on FreeBSD 7
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2008-05-01 08:51:40


George -- did you get to make this fix?

What header file is openpty declared in on FreeBSD 7? It should be
easy enough to add the right #include to that file.

On Apr 29, 2008, at 7:45 PM, Brad Penoff wrote:

> hey all,
>
> I was just configuring MTT to run some multihost tests on FreeBSD 7
> and I came across this same error you guys were, using the
> openmpi-1.3a1r18325.tar.gz trunk nightly tarball :
>
> kqueue.c:165: error: implicit declaration of function 'openpty'
>
> However, this error seems to only come up if I use --enable-picky to
> configure. Getting rid of --enable-picky results in a successful
> compilation. Any idea why that is? Should this be fixed in the long
> term?
>
> For now, I'm just adjusting my MTT runs to not have --enable-picky in
> the ompi_configure_arguments...
>
> brad
>
>
> 2008/4/11 George Bosilca <bosilca_at_[hidden]>:
>> That's good that you guys revive this thread, I almost forget about
>> it.
>>
>> The code you're referring, is not part of the libevent. It was one
>> of my
>> "fixes" around for problem on OS X (where kevent is not able to
>> work nicely
>> with pty). It works on MAC as the code trigger an error so there is
>> no need
>> for the timeout ... I'll make the corrections over the weekend.
>>
>> Thanks,
>> george.
>>
>>
>>
>> On Apr 11, 2008, at 7:39 PM, Karol Mroz wrote:
>>
>>> Hi, Jeff...
>>>
>>> This test was performed locally, yes. I'm short on machines at the
>>> moment
>> to perform any proper distributed tests.
>>>
>>> --
>>> Karol
>>>
>>> -----Original Message-----
>>> From: Jeff Squyres <jsquyres_at_[hidden]>
>>>
>>> Date: Fri, 11 Apr 2008 16:36:33
>>> To:Open MPI Developers <devel_at_[hidden]>
>>> Subject: Re: [OMPI devel] Build failure on FreeBSD 7
>>>
>>>
>>> This may depend on how you ran the app on FreeBSD -- did you run on
>>> the localhost only?
>>>
>>> We have/had a problem when running locally with regards to kevent --
>>> I'm not 100% sure if we've fixed it yet. Let me check...
>>>
>>>
>>> On Apr 5, 2008, at 1:53 AM, Karol Mroz wrote:
>>>
>>>> After digging a little deeper, it turns out that the kevent()
>>>> call in
>>>> opal/event/kquene.c:
>>>> if (kevent(kq,
>>>> kqueueop->changes, 1, kqueueop->events, NEVENT, NULL) !=
>>>> 1 ||
>>>> (int)kqueueop->events[0].ident != master ||
>>>> kqueueop->events[0].flags != EV_ERROR) {
>>>>
>>>> seems to hang in freebsd 7. Changing the NULL parameter to, lets
>>>> say
>>>> 1000, causes the function to return and print out the error
>>>> message:
>>>>
>>>> event_warn("%s: detected broken kqueue (failed delete); not
>> using
>>>> error %d (%s)", __func__, errno, strerror(errno));
>>>>
>>>> The simple non-blocking send/recv app used to test this then runs
>>>> to
>>>> completion. Compiling OpenMPI on linux and running this same app
>>>> produces no errors.
>>>>
>>>> Any ideas?
>>>>
>>>> Thanks.
>>>> --
>>>> Karol
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> _______________________________________________
>>>> devel mailing list
>>>> devel_at_[hidden]
>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> Jeff Squyres
>>> Cisco Systems
>>>
>>> _______________________________________________
>>> devel mailing list
>>> devel_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>>>
>>> _______________________________________________
>>> devel mailing list
>>> devel_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> devel mailing list
>> devel_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>>
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel

-- 
Jeff Squyres
Cisco Systems