Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

Subject: Re: [OMPI devel] orte_ns_base_select failed: returned value -1 instead of ORTE_SUCCESS
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2008-01-30 17:18:32


Are you running on the trunk, or an earlier release?

If the trunk, then I suspect you have a stale library hanging around. I
build and run statically on Leopard regularly.
 

On 1/30/08 2:54 PM, "Aurélien Bouteiller" <bouteill_at_[hidden]> wrote:

> I get a runtime error in static build on Mac OS 10.5 (automake 1.10,
> autoconf 2.60, gcc-apple-darwin 4.01, libtool 1.5.22).
>
> The error does not occur in dso builds, and everything seems to work
> fine on Linux.
>
> Here is the error log.
>
> ~/ompi$ mpirun -np 2 NetPIPE_3.6/NPmpi
> [grosse-pomme.local:34247] [NO-NAME] ORTE_ERROR_LOG: Bad parameter in
> file /SourceCache/openmpi/openmpi-5/openmpi/orte/mca/oob/base/
> oob_base_init.c at line 74
> [grosse-pomme.local:34247] [NO-NAME] ORTE_ERROR_LOG: Bad parameter in
> file /SourceCache/openmpi/openmpi-5/openmpi/orte/mca/ns/proxy/
> ns_proxy_component.c at line 222
> [grosse-pomme.local:34247] [NO-NAME] ORTE_ERROR_LOG: Error in file /
> SourceCache/openmpi/openmpi-5/openmpi/orte/runtime/orte_init_stage1.c
> at line 230
> --------------------------------------------------------------------------
> It looks like orte_init failed for some reason; your parallel process is
> likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
> fail during orte_init; some of which are due to configuration or
> environment problems. This failure appears to be an internal failure;
> here's some additional information (which may only be relevant to an
> Open MPI developer):
>
> orte_ns_base_select failed
> --> Returned value -1 instead of ORTE_SUCCESS
>
> --------------------------------------------------------------------------
> --------------------------------------------------------------------------
> It looks like MPI_INIT failed for some reason; your parallel process is
> likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
> fail during MPI_INIT; some of which are due to configuration or
> environment
> problems. This failure appears to be an internal failure; here's some
> additional information (which may only be relevant to an Open MPI
> developer):
>
> ompi_mpi_init: orte_init_stage1 failed
> --> Returned "Error" (-1) instead of "Success" (0)
> --------------------------------------------------------------------------
> *** An error occurred in MPI_Init
> *** before MPI was initialized
> *** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (goodbye)
>
>
>
> --
> Dr. Aurélien Bouteiller
> Sr. Research Associate - Innovative Computing Laboratory
> Suite 350, 1122 Volunteer Boulevard
> Knoxville, TN 37996
> 865 974 6321
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel