Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

Subject: [OMPI devel] orte_ns_base_select failed: returned value -1 instead of ORTE_SUCCESS
From: Aurélien Bouteiller (bouteill_at_[hidden])
Date: 2008-01-30 16:54:55


I get a runtime error in static build on Mac OS 10.5 (automake 1.10,
autoconf 2.60, gcc-apple-darwin 4.01, libtool 1.5.22).

The error does not occur in dso builds, and everything seems to work
fine on Linux.

Here is the error log.

~/ompi$ mpirun -np 2 NetPIPE_3.6/NPmpi
[grosse-pomme.local:34247] [NO-NAME] ORTE_ERROR_LOG: Bad parameter in
file /SourceCache/openmpi/openmpi-5/openmpi/orte/mca/oob/base/
oob_base_init.c at line 74
[grosse-pomme.local:34247] [NO-NAME] ORTE_ERROR_LOG: Bad parameter in
file /SourceCache/openmpi/openmpi-5/openmpi/orte/mca/ns/proxy/
ns_proxy_component.c at line 222
[grosse-pomme.local:34247] [NO-NAME] ORTE_ERROR_LOG: Error in file /
SourceCache/openmpi/openmpi-5/openmpi/orte/runtime/orte_init_stage1.c
at line 230
--------------------------------------------------------------------------
It looks like orte_init failed for some reason; your parallel process is
likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
fail during orte_init; some of which are due to configuration or
environment problems. This failure appears to be an internal failure;
here's some additional information (which may only be relevant to an
Open MPI developer):

   orte_ns_base_select failed
   --> Returned value -1 instead of ORTE_SUCCESS

--------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
It looks like MPI_INIT failed for some reason; your parallel process is
likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
fail during MPI_INIT; some of which are due to configuration or
environment
problems. This failure appears to be an internal failure; here's some
additional information (which may only be relevant to an Open MPI
developer):

   ompi_mpi_init: orte_init_stage1 failed
   --> Returned "Error" (-1) instead of "Success" (0)
--------------------------------------------------------------------------
*** An error occurred in MPI_Init
*** before MPI was initialized
*** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (goodbye)

--
Dr. Aurélien Bouteiller
Sr. Research Associate - Innovative Computing Laboratory
Suite 350, 1122 Volunteer Boulevard
Knoxville, TN 37996
865 974 6321